По време на 13-тата световна среща на българските медии в

...
По време на 13-тата световна среща на българските медии в
Коментари Харесай

Журналисти от цял свят се обявиха против заплахите към техни колеги

По време на 13-тата международна среща на българските медии в молдовската столица Кишинев публицисти от всички краища на света се оповестиха срещу натиска против техни сътрудници. Конкретен мотив за реакцията бяха отправените закани към журналиста Виктор Николаев. По време на полемиките за образованието и медиите българските публицисти от целия свят излязоха с обща позиция против похищението по отношение на свободата на словото.

Това е персонална позиция, само че тя е доста елементарна. Има един остарял принцип в публицистиката и той споделя следното: ``няма неприятни въпроси, има неприятни отговори ", съобщи Константин Каменаров, общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Никога не съм си представяла, даже на смешка, дали не е нужно да защитим правото на въпрос, сподели София Владимирова, ръководител на Съвет за електронни медии.

Такова държание, с което политик да заплашва публицист с уволняване по тази причина, че му задава въпрос, който не харесва, е неприемливо. Съгласни ли сте?!, пита доцент Георги Лозанов - медиен специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР