По волята на народа на 24 юни Турция ще премине

...
По волята на народа на 24 юни Турция ще премине
Коментари Харесай

Анкара: Предсрочният вот е противодействие на антитурските сили


По волята на народа на 24 юни Турция ще премине към нова форма на ръководство, тогава стартира нов интервал в историята на страната, съобщи вицепремиерът и представител на кабинета в Анкара Бекир Боздаг.

Той акцентира, че решението за провеждането на предварителните избори за президент и парламент е стъпката, която разрешава да бъдат нарушени и разобличени проектите на антитурските сили. Според него Турция е длъжна бързо да подхваща и осъществя решения в тази посока.

„ От датата на вота историята на Турция ще бъде писана от самия турски народ. Управляващата Партия на справедливостта и развиването е изцяло подготвена за предварителните избори, а с календара на предизборната акция няма да има никакъв проблем във Висшата изборна комисия. До през днешния ден тя съвършено изпълняваше своята работа, защото съставлява една от най-надеждните организации в Турция “, уточни Боздаг. Според него това, че подготовката за изборите ще премине в изискванията на изключителното състояние, по никакъв метод няма да им окаже отрицателно въздействие.

Вицепремиерът означи, че изключителното състояние е въведено в страната за битката против терористите и терористичните организации, и досега не е оказало, и няма да окаже въздействие върху живота на жителите, а всички те могат да употребяват своите права и свободи без всевъзможни ограничавания.

След оповестената през вчерашния ден дата за предварителния избор политическите пристрастености в Анкара безусловно кипнаха, огромните партии организираха експресни вътрешни и електорални анкети за президентската номинация. Главната опозиционна Народно-републиканска партия /НРП/ най-вероятно ще издигне водача си Кемал Кълъчдароглу. Говорителят на НРП Бюлент Тезджан обаче уточни, че 85% от интервюираните считат за извънредно мъчно организирането на всички процедури за предварителния избор, изключително определянето на депутатските номинации. Най-късно след 15 дни партията публично ще огласи претендента си за президент.

Самият Кълъчдароглу през днешния ден отхвърли да разяснява възможното му издигане за претендент, защото решението за това ще бъде взето от членовете на НРП, а не еднолично. Той добави, че се обмисля и съставяне на коалиция, и занапред предстоят срещи с други опозиционни водачи.

Говорителят на ръководещата ПСР Махир Юнал съобщи, че по данните от последното изследване на електоралните настройки актуалният президент Реджеп Ердоган е подсилен от 55,6%, а той е и безспорният претендент. Запитан по време на конференцията си за какво е определена точно датата 24 юни за предварителния избор, той уточни, че тя е най-подходящата, защото тогава е краят на Рамазан байрама. Другият вид бил за избор през юли, само че е отритнат поради летните горещини и плануваните отпуски на жителите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР