По внесен от СРП обвинителен акт е постановена присъда на

...
По внесен от СРП обвинителен акт е постановена присъда на
Коментари Харесай

5 години затвор за мъж, блудствал многократно с малолетни и непълнолетни момичета

По импортиран от СРП обвинителен акт е постановена присъда на Софийски областен съд, с която е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от пет години на мъж, осъществил голям брой блудствени дейности с малолетни и малолетни девойки, оповестиха от пресцентъра на СРП.

На неустановени дати за интервала 2010 година – 2011 година в хотели в гр. София и в к.к. „ Слънчев бряг “, подсъдимият Ст. Стоянов, при изискванията на продължавано закононарушение, е направил голям брой блудствени дейности с малолетните Л. Ц. и А. Г., както и с малолетните – М. М. и В. Б., за угаждане на половите си стремежи, както и неколкократно се съвкупил с тях. Същевременно, на 27.09.2011 година, в паркиран на охранителен паркинг до блок № 16А в столичния квартал „ Банишора “ л. а. „ Мерцедес “, който бил употребен от подсъдимия, Стоянов е държал огнестрелно оръжие без да има за това съответно позволение.

Всяко едно от осъществените от подсъдимия действия разкрива извънредно висока степен на социална заплаха. Извършвани месеци наред от мъж на възраст 62 години, по отношение на четири лица на възраст сред 13-17 години, против надлежно финансово заплащане, като по този метод потърпевшите са били сложени в състояние на взаимозависимост от неговите влечения и построени в съзнанието им нереални показа за боязън. Деянията са били осъществени посредством разнообразни начини – манипулиране, алкохолно опиване, обещания, закупуване на разнообразни движимости, проява на мощ и власт посредством пари и оръжие. Упражняваното по отношение на децата неоправдателно държание на Стоянов е било внушавано като обикновено и приятелско, като е довело до увреждане душeвността на горепосочените деца. Стоянов е работил отговорно, с директен предумисъл, като съзнавал общественоопасния темперамент на действието си, предвиждал е произлизащите от него общественоопасни последствия и директно е целял настъпването на последствията.

По случая е формирано наказателно произвеждане, извършено под надзора и управлението на Софийска районна прокуратура, като в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, че причинител на описаните нагоре действия е Ст. Стоянов. Разследването е завършило с внасянето на обвинителен акт против Ст. Стоянов за закононарушения по чл.150, алинея 1 от Наказателен кодекс, член 151, алинея 1 от Наказателен кодекс, член 151, алинея 1, във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, член 158а, алинея 1 от Наказателен кодекс, член 158а, алинея 1, във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и член 339, алинея 1, прочие 2, алт. 2 от Наказателен кодекс.

С присъда на Софийски областен съд подсъдимият Ст. Стоянов е приет за отговорен по преобладаващата част от повдигнатите му обвинявания, като му е наложено общо наказване „ отнемане от независимост “ за период от пет години, което той следва да изтърпи дейно при първичен непоколебим режим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР