По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

Осъдиха рецидивист за опит за кражба на пари от дарения за болно дете

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е наказан мъж за опит за кражба на пари от кутия за дарения. 

На 12.02.2021 година към 09,30 часа от магазин на улица “Златни врата ” в София обвиненият откраднал пари от кутия за подаяние на средства, събирани за болно дете.

Преди да напусне магазина дейностите на мъжа били видяни от касиерка, която му споделила да върне парите, и тръгнала след него. Малко по-късно обвиненият е арестуван от мъж, чул касиерката да вика след него и предаден на полицията. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото мъжът е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно за идентични действия.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение. В хода на следствието са събрани задоволително доказателства, че точно мъжът е създател на действието.

Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатото му обвиняване и наложи на Н.М. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР