По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, опитал да изнасили жена на улицата

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан на затвор 28-годишен мъж за закононарушения, осъществени по отношение на жена.

На 20.06.2021 година към 01,30 часа 30-годишната жена прекосявала пешком по мост „ Черковна “ с сложени слушалки в ушите си, от които слушала музика, а през това време зад нея се движел обвиненият М.Н., който я следвал. Той се доближил в тил към дамата, с едната си ръка я обхванал през раменете, а с другата запушил носа и устата й, след което я съборил на земята. Обвиняемият направил блудствени дейности с 30-годишната жена, посредством приложимост на опасност и мощ. Вследствие на упражнената по отношение на нея мощ й предизвикал междинна телесна щета. М.Н. направил и опит да я изнасили, само че той останал незавършен, защото дамата съумяла да се освободи от захвата на обвинения и почнала да вика мощно.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по чл.150, ал.3,вр.ал.1 от Наказателен кодекс и по чл.152, ал.3,т.2, вр.ал.1,т.2, вр.чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности и са събрани задоволително доказателства, че точно М.Н. е създател на действията. Разследването е завършило с импортиран в съда обвинителен акт.

Състав на Софийски областен съд призна М.Н. за отговорен по повдигнатите му обвинявания и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 9 години, което на съображение член 58а от Наказателен кодекс понижи с 1/3 на 6 години „ отнемане от независимост “, които следва да бъдат изтърпяни дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР