По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден
Коментари Харесай

Две години затвор за столичанин, шофирал надрусан

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан на затвор и санкция 40-годишен мъж, карал след приложимост на наркотични субстанции, като действието е осъществено наново.

На 10.09.2022 година към 12.00 часа, обвиненият Д.М. карал лек автомобил марка „ Мерцедес ” по бул. „ Черни връх “ в гр. София след приложимост на амфетамин, метаамфетамин и морфин, открити по надлежния ред посредством „ правосъдна химико-токсикологична експертиза ”. Автомобилът, който карал Д.М., е бил с регистрационни табели, издадени за друга кола.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 343б, алинея 4, вр. алинея 3, вр. член 28, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 345, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи.

Д.Б. е признал виновността си пред състав на Софийски областен съд и му е наложено наказване от 2 години  „ отнемане от независимост “, което следва да се изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Освен това му той е лишен от право да ръководи МПС за период от 2 години и му е наложена санкция в размер на 500 лв.. 

Решението е на база съглашение и е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР