По-високите цени на продуктите на Mondelez International Inc. не са

...
По-високите цени на продуктите на Mondelez International Inc. не са
Коментари Харесай

Производителят на Своге и Milka ще увеличава цените и през тази година

По-високите цени на продуктите на Mondelez International Inc. не са задоволителни, с цел да компенсират поскъпналите съставки и превоза им, правят оценка от компанията, представени от The Wall Street Journal.

Световният хранителен колос, в чието портфолио са артикули като " Своге ", Milka, Oreo, Toblerone и други, има намерение да продължи да усилва цените им и през тази година, като в това време води договаряния с доставчиците си за понижаване на разноските. През четвъртото тримесечие на 2021 година маржът на колоса понижава поради поскъпналите първични материали, дефицита на водачи и други фрагменти, изключително в Съединени американски щати, споделиха нейните управител.

" Това е най-голямото предизвикателство пред нас ", съобщи основният изпълнителен шеф Дърк Ван де Пут. По думите му, проблемите в доставките за вериги не престават, а дефицитът кара доставчиците да усилват цените. " Те нямат задоволително за всичките им клиенти и най-общо споделят: ще би трябвало да платите каквото ви кажем ", добави той.

През последното тримесечие на 2021 година поправеният брутен марж понижава с съвсем 1 прочие п. до 38,7 % от продажбите. Mondelez се надява с увеличените цени и последователното облекчение на дефицита облагата да стартира да пораства още веднъж. За интервала приходите доближават $7,66 милиарда

Засега компанията не разкрива какъв растеж на цените чака през 2022 година
 Mondelēz купи Chipita, а българин застава краткотрайно отпред на гръцкия колос
Mondelēz купи Chipita, а българин застава краткотрайно отпред на гръцкия колос

Сделката бе оповестена през май месец м.г. и е на стойност към $2 млрд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР