По-високите цени на автомобилите под наем се очаква да се

...
Коментари Харесай

Недостигът на чипове ще поддържа високи цените на колите под наем

По-високите цени на колите чартърен се чака да се задържат, до момента в който свиването на производството в автомобилната промишленост, породено от дефицита на полупроводници, бъде позволено, предизвести шефът на френската компания Europcar. КаролайнПарот, основен изпълнителен шеф на най-голямата компания за наем на коли в Европа, съобщи, че цените са се повишили, защото доставчиците не могат да обезпечат задоволително транспортни средства, с цел да отговорят на търсенето от страна на туристите. " Не можем да обслужваме всички, които желаеме, тъй като няма задоволително коли ", твърди Парот пред Financial Times.
Голям скок
Таксите за наем на автомобил са два или три пъти по-високи от нормалните на доста известни места, съгласно потребителските групи и уеб страниците за съпоставяне на цените. По-високите разноски за коли чартърен са измежду аргументите инфлацията в Съединени американски щати да доближи най-високото си равнище от 2008 година насам предишния месец.Кризата с чиповете докара до изострен дефицит на нови транспортни средства. Освен това производителите на коли отдават приоритет на продажбите на дребно и на други канали пред доставчиците на коли чартърен, които нормално купуват на едро на по-ниски цени.

Докато доста интернационалните пътувания в Европа са лимитирани, хората от ден на ден стартират да пътуват в границите на личните си страни. " Хората са нетърпеливи да пътуват. Ако погледнете Съединени американски щати, има задоволително хотели и задоволително полети, само че потенциалът на колите [под наем] се е трансформирал ", споделя Парот. Тя предизвести, че промишлеността за отдаване на транспортни средства чартърен, сходно на огромна част от бранша на туризма, е в допълнение затруднена от объркващите правила на държавните управления по отношение на пътуванията, изключително от неочаквани и непредвидени промени. " Всеки път, когато се отвори коридор[за пътуване], резервациите експлодират и всичките ни коли се резервират в границите на 24 часа, само че по-късно, в случай че коридорът бъде анулиран, всички резервации изчезват ", споделя шефът на компанията, добавяйки, че разпоредбите, които уреждат затварянето на коридорите за пътешестване, в никакъв случай не са били ясно избрани. " Координацията сред страните евентуално е нещото, което липсва най-вече ", добавя тя. " Всяко държавно управление реагира по друг метод. "

Според нея нуждата от транспорт на коли през границите на Европа в къси периоди и с високи разходи е довела до повече оперативни разноски, налагайки още по-високи цени. " Ако разноските ми, с цел да прислугвам клиента, се усилват, клиентът ще би трябвало да заплати за това, или към този момент няма да бъда устойчива ", споделя тя.
Догодина се чака усъвършенстване
Не е ясно по кое време ще завърши рецесията с чиповете, само че множеството производители в автомобилната промишленост чакат усъвършенстване през 2022 година Парот има вяра, че времето около Великден идната година ще бъде " по-търпимо ", макар че се чака търсенето да се завърне. Europcar не се надява да доближи предпандемичните си равнища на търсене, до момента в който пътуванията сред Европа, Съединени американски щати и Азия не се възобновят, което групата предвижда, че ще се случи през 2023 година Миналата година компанията претърпя спад от 45% в търсенето.Това значи, че повече от половината от бизнеса ѝ е продължавал да работи, защото хората в градовете се обърнаха към коли чартърен, с цел да получат достъп до частни транспортни средства по време на пандемията.

По-рано тази година компанията приключи финансово преструктуриране, което понижи дълга й с 1 милиарда евро, само че остави огромна част от бизнеса в ръцете на заемодателите. Приходите тази година ще бъдат по-високи в сравнение с през 2020 година, само че не и покрай равнищата от 2019 година заради въздействието на Делта разновидността на COVID-19, твърди Парот.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР