По-високите цени и обеми помогнаха за увеличаване на продажбите на

...
По-високите цени и обеми помогнаха за увеличаване на продажбите на
Коментари Харесай

Високите цени увеличиха продажбите на Coca-Cola въпреки войните

По-високите цени и размери помогнаха за увеличение на продажбите на Coca-Cola макар слабостта на потребителите на някои пазари и удара от войната в Близкия изток, съгласно изчисленията на компанията, оповестени тези дни.


Приходите на содовия колос се покачиха със седем % спрямо миналата година до 10,9 милиарда $, отразявайки двупроцентно нарастване на размерите и деветпроцентно нарастване на цената/микса - категория, която включва мястото на продажба на дребно и размера на продукта.

Главният изпълнителен шеф Джеймс Куинси разказа потребителите в Северна Америка като " добре държащи се ", макар че призна " известно намаляване " до 2023 година в Съединени американски щати заради трайно по-високите цени, които оказват напън върху купувачите с ниски приходи.

Но при започване на 2024 година икономическите индикатори още веднъж са се засилили и потребителите " стартират да усещат, че парите, които идват, стартират да се задържат и да изпреварват инфлацията ", сподели Куинси по време на конферентен диалог за приходите.

Куинси съобщи, че потребителите в Европа остават " ценово насочени ", до момента в който макросредата " остава несигурна " в Африка и Китай./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР