По-високи осигурителни вноски за служителите – това е един от

...
По-високи осигурителни вноски за служителите – това е един от
Коментари Харесай

По-високите осигурителни вноски скараха бизнеса и синдикатите

По-високи осигурителни вноски за чиновниците – това е един от целите, по които през тази година бизнесът има намерение да работи дружно със обществените сътрудници. Идеята беше оповестена от представители на работодателските организации у нас.

Малките бизнесмени са срещу да отделят повече за осигуровки на чиновниците си. Работодателите оферират осигурителните вноски към този момент да се разпределят по-равно сред шеф и служащ. Казват, че не е наложително това да бъде за сметка на понижен приход за чиновниците.

Синдикатите обаче са срещу. " Те нямат никакъв механизъм, с който да накарат всеки един шеф да компенсира понижените доходи на служащия ", разяснява за бТВ Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ".

Така прогнозата на профсъюзите е, че служащият ще бъде ощетен. " При междинна работна заплата от 1100 лева сега осигуровките, които заплаща служащия са към 151 лева При смяна, каквато желаят работодателите, служащият ще почне да заплаща 180 лева

Бизнесът желае още в трудовите контракти да написа чистия приход на служителя и всички разноски на работодателя за него. Настоява също да не заплаща първите 3 дни от болничния. Социалният министър разгласи, че диалозите по противоречивите тематики предстоят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР