По-възрастните хора са добре запознати с всички онези натурални багрила,

...
По-възрастните хора са добре запознати с всички онези натурални багрила,
Коментари Харесай

Натуралните бои за яйца, които се превърнаха в ХИТ миналия Великден

По-възрастните хора са добре осведомени с всички тези натурални багрила, благодарение на които можем да превърнем великденските яйца в произведение на изкуството.

Днес на пазара се предлага голямо многообразие от бои за яйца и множеството от домакините избират да заложат на тях. Да, обаче рядко се замисляме какво взе участие в състава им и дали те са безвредни за нас и децата ни.
Ако не желаете да рискувате и със боязън да похапвате великденските яйца, най-добре изберете да заложите на натуралните бои, които са лесни за подготвяне и съвсем всяка една съставна част е част от семейството.
Ще споделим с вас някои от най-разпространените натурални багрила, с които да украсите яйцата за Великден. Добре е обаче да заложите на чисто белите яйца, които авансово да измиете деликатно и благодарение на гъбичка да премахнете печатите.

Ето ги и натуралните бои, с които да декорирате:
Син цвят


 Тази техника ще трансформира великденските яйца в истински шедьоври Тази техника ще трансформира великденските яйца в истински шедьоври
Великденските яйца, сякаш ни зареждат с въодушевление и ни карат да се усмихваме. Те са толкоз шарени и обагрени с всевъзможни цвето...
Той се реализира в действителност елементарно. Нужно е да смесите една чаша замразени боровинки с 2 с.л. оцет. Тази примес я пасирайте и към нея прибавете 1 ч.л. сол и 400 мл вода. Гарантираме, че синият цвят ще бъде кондензиран и изненадващо хубав.
Жълт цвят

За да се сдобиете с компактен и ослепителен оранжев цвят, предлагаме да употребявате няколко супени лъжици куркума. Към нея прибавете 2 с.л. оцет, 1 ч.л сол и залейте с 400 мл вряла вода. Ето, че пред себе си имате най-бленувания оранжев цвят.
Червен цвят
 Какво има в козунаците и боите за яйца на пазара? Какво има в козунаците и боите за яйца на пазара?
Боите за яйца и козунаците са цялостни с Е-та и алергени – това демонстрират последните инспекции на „ Активни консуматори ”. С...

За да се сдобиете с класическо алено, което няма по какъв начин да пропуснем, когато става въпрос за великденски яйца, би трябвало да си подготвите една приблизително огромна глава цвекло. Настържете я, залейте я с 400 мл вряла вода и към сместа прибавете 1 ч. л. сол и 2 с. л. оцет.
Зелен цвят
След като сте употребявали към този момент синия и жълт цвят, бихте могли да извършите естествен микс и да получите нежно и забавно преливащо зелено.
Не единствено яйцата ви ще са неповторими и неповторими, само че и няма да се тревожите дали могат да навредят на фамилията ви. Опитайте!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР