По вариант 2 пишат зрелостниците днес на втория задължителен държавен

...
По вариант 2 пишат зрелостниците днес на втория задължителен държавен
Коментари Харесай

По вариант 2 пишат зрелостниците на втората задължителна матура по профилиращ предмет

По вид 2 пишат зрелостниците през днешния ден на втория наложителен държавен зрелостен изпит по профилиращ предмет от сесията август-септември, който стартира в 8:30 часа.

Изпитният вид беше генериран тази заран в Министерството на образованието и науката (МОН) в наличието на заместник-министър Емилия Лазарова.

Днес e и държавният изпит по професионална подготовка за зрелостниците в професионалните гимназии. На него учениците ще работят по тематика номер 5 от общо 18 вероятни. Темата беше изтеглена преди минути в МОН в наличието на заместник-министъра на образованието и науката Мариета Георгиева.

Вместо втора наложителна матура, завършващите професионално обучение и образование поставят държавен изпит за придобиване на професионална подготовка. Има възпитаници, които пазят дипломен план, както и зрелостници, които се явяват на изпити по специалността, включващи теоретична и практическа част.

Над 13 000 зрелостници са подали заявки за държавните зрелостни изпити през сесията август-септември. На тях се явяват тези, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване

Вчера се състоя първата матура от сесията август-септември - по български език и литература, на която се явиха 7016 зрелостници. Те имаха опция да избират да пишат по 41-ва задача аргументативен текст в размер до четири страници по една от две тематики. Темата за есето беше " Милосърдието - мяра за човешката мощ ", а за интерпретативното съчинение - " Геройство и памет " върху " Новото гробище над Сливница " на Иван Вазов.

На 28 август ще се състоят спомагателните държавни зрелостни изпити по избор. На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал.

Резултатите ще бъдат оповестени до 8 септември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР