По вариант 15 пишат интерпретативно съчинение или есе зрелостниците на

...
По вариант 15 пишат интерпретативно съчинение или есе зрелостниците на
Коментари Харесай

„Приказка за стълбата“ се падна на матурата по български език

По вид 15 пишат интерпретативно съчинение или есе зрелостниците на матурата по български език и литература, той беше изтеглен рано тази заран в МОН.

Според изявления на студенти в обществените мрежи учениците пишатинтерпретативно съчинение по творбата на Христо Смирненски " Приказка за стълбата " и есе на тематика " Мълчанието - мощ или уязвимост ".

Изпитът стартира в 8.30 и продължава 4 часа. 50 200 зрелостници са подали заявки, че ще се явят. Вчера служебният министър на образованието Галин Цоков разясни, че петима души ще положат изпита наново за повишение на оценката.

Това стана допустимо след промени в Закона за предучилищното и учебното обучение и на тази изпитна сесия ще се приложи за първи път.

Тази година няма смяна във формата на теста, който се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с къс свободен отговор и две с уголемен свободен отговор, разясниха от МОН.

Последният 41 въпрос включва есе по заложена тематика или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени произведения. Резултатите от матурите ще бъдат оповестени до 7 юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР