По въпросите с военната помощ за Украйна задочен и остър

...
По въпросите с военната помощ за Украйна задочен и остър
Коментари Харесай

Каракачанов: Лъжат ни, за пореден път едни хора изпълняват чужди поръчки

По въпросите с военната помощ за Украйна неприсъствен и изострен разговор се развихри сред президента Румен Радев и министър-председателя Николай Денков. Държавният глава упрекна ръководещите в липса на лична позиция, както и, че изпращайки въоръжение на Украйна, те не покачват националната сигурност. Премиерът упрекна президента, че популяризира опорките на Кремъл. Защо даването на военната помощ за Украйна се трансформира в провокация и начерта следващата разграничителна линия?

Явно, за политиците, ръководещи в България, всеки един, който изрази подозрение, който изрази друго мнение, друго от тяхното, извършва някакви опорки на Кремъл. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, някогашен вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" По същата логичност обаче, аз мога да кажа, че те в действителност извършват опорките на незнам кой, надали е на Зеленски или на някой от нашите сътрудници в НАТО, които се пробват да ни убеждават, че колкото повече оръжие дадем на Украйна, толкоз по-добре било за международната народна власт. Така че до тук с опорките, тъй като отново споделям, за жалост, всеки, който има друго мнение от ръководещите в България, които в действителност нямат свое мнение, а извършват непознати разпореждания, може би поражда въпроса - на кого наредбите? Ами, те си го споделиха в записа, който беше изнесен от тяхно съвещание - на посолството и посолствата ", добави Каракачанов.

Според него, тази тяхна политика е извънредно унизителна за хора, които единствено преди един месец се заклеха в Народното събрание, че ще служат на ползите на българския народ, спазвайки Конституцията и законите на Република България.

" Аз съм го казвал неведнъж, сходни на тези безхаберни политици, 30 години унищожаваха въоръжението на Българската войска, единствено и само с един мотив за пред света, дайте да махмем остарялото руско въоръжение и да закупим ново, съвременно, натовско. Дайте да съкратим армията и да премахнем наборната военна работа и да създадем армията по-малка, само че по-мобилна, по-добре въоръжена, по-модерна, по-добре подготвена и по-добре платена. Нищо от това не се случи, с изключение на, че армията стана дребна и остана въоръжена със остарялото си въоръжение, най-вече произвеждане на български компании, на българския военно-промишлен комплекс или остаряло руско произвеждане ", уточни някогашният боен министър.

По думите му, същите тези хора в този момент ни изясняват да дадем това, което ни е ненужно, тъй като то е с изтичащ период на валидност, пък ще купим нови.

" Мога да ви кажа, че както техните прародители 30 години рязаха и разпродаваха и си пълнеха джобовете от тези разпродажби, по този начин и тези ще създадат същото, само че няма да закупят никакво ново въоръжение, тъй като, в случай че човек ги слуша деликатно, имаше един въпрос на който сегашният министър отговори на въпроса, в случай че дадем нашето въоръжение и се наложи безусловно след един месец да отбраняваме страната. И той отговори, ами ще разчитаме на нашите съдружници от НАТО, които ще покрият нашата неспособност да си изпълняваме дилемите като войска, което единствено по себе си е извънредно пораженско мислене, едно мислене на хора, които са възпитавани да извършват непознати заповеди, а не да мислят със личните си глави ", добави Каракачанов.

Той е срещу да се дава въоръжение, за което настояват, че е с изминал период на валидност, тъй като един ден ще би трябвало дасе запълват складовете на армията и въоръжението на армията с ново въоръжение. Само че това ново въоръжение и тези боеприпаси няма да бъдат без пари, без значение дали са създадени от нашия военно-промишлен комплекс, или са импорт от нашите западни съдружници. Те ще костват пари, и то доста пари, защото цените на мунициите на въоръжението и на военната техника от началото на войната са скочили сред 4 и 6 пъти.

" Примерно, в случай че един патрон сте го купували за 1 лев, в този момент го купувате за 5-6 лв., в случай че един бронетранспортьор, който си купил за 1 млн. лева, в този момент ще го купиш за 4-5 млн. лева ", добави Каракачанов.

Според него, в случай че са това въоръжение е негодно, нямаше да го желаят украинците. 

Ако се погледнат бойните дейности в Украйна, и двете страни и Руската войска и Украйнската войска употребяват същите или сходни на нашите мостри въоръжения, същите или сходни.

" Тези хора ни лъжат, лъжат ни, тъй като те нямат никакво желание да модернизират армията. Нека не забравяме, че те управляваха и предходната година. Спряха всички планове за модернизацията на армията, не отделиха нито един лев за Българската войска, нищо ново, един патрон не са купили нов, само че желаят да дават нещо, което не е тяхно, а принадлежи на армията, която е призвана да пази българската страна и българските жители. Защо желаят да дават? Ами, желаят да дават, тъй като за това са поставени на власт “от посолството и посолствата ", отново изтъквам тях, те си споделиха с кого съгласуват всичките си назначения в служби, а бъдете сигурни и в съответните министерства. Така че тук е унизителният миг, за следващ път едни хора извършват непознати поръчки, без да се интересуват от ползите на Българската войска, в съответния случай, за това приказваме ", добави Красимир Каракачанов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР