По важна е лъжата, тя е показателна за това управление.

...
По важна е лъжата, тя е показателна за това управление.
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Няма опит за баланс от страна на Борисов, а да прибере комисионна и от едните и от другите

По значима е лъжата, тя е показателна за това ръководство. Излизаш и казваш, че това не е „ Турски поток “, а е “Балкански поток “, а американците демонстрират, че зад градежа стои „ Аркад “. Опитваме се да балансираме сред два стола. Позицията на този баланс е ясна – пада на земята и си удря задните елементи. Позициите на Русия, където енергетиката е главен детайл, е ясна. Да си мислим, че там някой се просълзява като чуе България и братския народ, доста се лъжем. Няма опит за баланс от страна на Борисов, а да прибере комисионна и от едните и от другите, само че те виждат какъв си мушморок и рано или късно ще
Това сподели политологът Петър Чолаков в " Студио Хъ " по телевизия 7/8 в разбор за политическите ходове на ръководещите.

Ако чакаме на ПЕС и ЕНП има доста да чакаме. Да чакаме, че ЕНП ща се вдигне в интерес на България и да издърпа ушите на Бойко Борисов, просто няма да стане.

Европейски Съюз не е проведен на този принцип. Има един принцип, наименуван субсидиарност, което значи, че нещата се вземат решение на мястото, където се случват.

Нека да забележим какво ще се случи с европейските фондове. Това е седем годишна финансова рамка. Скептичен съм, че корупцията ще стане причина за прекъсване на кранчето, тъй като има доста по-черни овчи от нас.

Виктор Орбан е четвърти мандат политик, той извънредно ловко съумява да лавира и да прави ходове, които са сполучливи. Борисов на фона на такива играчи няма по какъв начин да се съпоставя. Той отвън България доста богатство приказва.

Борисов се опита да направи нещо по линия на Западните Балкани по концепцията на Вишеград, само че ние нямаме тази тежест и това лоби и политически качества.

Има доста остарели връзки от доста от дълго време, в това число и търговски. Идеята бе България да поведе четата, само че ни ние с какво да го създадем.

Сега със Северна Македония въпросът е също забавен, действително България се оказва спънка пред Европейски Съюз.

Ние имаме потребност от Македония, която да е член на Европейски Съюз. Една нестабилна Македония е в полза на Русия, която желае да дестабилизира Европейски Съюз. Трябва да сме малко по-гъвкави.

Никой не приказва да се прекъсват връзките с Русия и да бием челото пред другия огромен брат.

По данни от 2018 година – 2019 година съветските туристи са на 8-мо място, за разлика преди украинската рецесия към 2012 година руснаците са първи като брой туристи у нас. Освен това 400 000 руснаци имат парцели в България, те не идват като туристи на Слънчака.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР