По-умните противници на президента предпочитат да го държат настрани и

...
По-умните противници на президента предпочитат да го държат настрани и
Коментари Харесай

Александър Маринов съветва критиците на Радев: Не отивай да се бориш с прасе в кочината, защото и двамата ще се изцапате, но за него това е удоволствие

По-умните съперници на президента избират да го държат встрани и въздържан. Не отивай да се бориш с прасе в кочината, тъй като и двамата ще се изцапате, само че на него това му прави наслаждение. Ясен е опитът да бъде увъргалян президентът и това е нарушаване на неговата известност. Това сподели политологът проф. Александър Маринов пред Нова телевизия.

Когато се каже „ пътят на копринката “ би трябвало да се потвърди, сподели още той. И беше безапелационен, че всеки сигнал би трябвало да бъде тестван и прокуратурата да си прави работата. Той не счита, че ще се стигне до импийчмънт на президента. Няма съображение, тези, които се опитат да го създадат – ще се сблъскат с конституционни и правни учредения. Дори да допуснем, че стартират, те ще създадат голяма услуга на президента, сподели още той. Защото той ще бъде нападнат по несправедливи аргументи, користно и да бъде отстранен като конкурент. Нека да допуснем, чисто теоретично, че такова предложение минава през Народното събрание и още по-невъзможното да мине през Конституционен съд, какво ще имаме като краен резултат – Радев излиза и прави своя партия, а Йотова довършва мандата. И до какво ще докара това, сподели още той.

Според него имало потребност от опция. Въпросът бил кой ще застане зад президента. Мнозинството от българите не утвърждават сегашната система и по тази причина не гласоподават и търсят опция, сподели още той. Радев нямало да провежда хората, само че можело те да се самоорганизират.

Според него Радев не би напуснал поста си, с цел да прави партия, тъй като той имал възприятие за дълг.

Той изясни, че ще има търкания в сглобката към регулаторите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР