По-умните хора прекарват повече време в мързелуване. Това показват данни

...
По-умните хора прекарват повече време в мързелуване. Това показват данни
Коментари Харесай

Мързелът е признак за интелигентност

По-умните хора прекарват повече време в мързелуване. Това демонстрират данни на ново изследване на екип от университета Флорида Гълф Коуст в Съединени американски щати, представено от в. “Индипендънт ”.

Откритията на учените поддържат теорията, че хората с по-високо IQ се отегчават по-трудно, прекарвайки повече време в размишляване.

Изводите са направени въз основата на данни от група студенти, които са били помолени да създадат елементарен тест, в който би трябвало да посочат до какъв брой са съгласни с дадени изказвания като да вземем за пример „ Наистина се любувам на задача, която изисква намиране на ново решени на проблем “ или „ Аз мисля интензивно, единствено когато би трябвало “.

След това екипът на водещия откривател Тод Макелрой е извлякъл 30 души, избрани като мислители и 30, които не са. В рамките на седем дни участниците в двете нови групи е трябвало да носят специфични електронни гривни, които да наблюдават придвижването на доброволците.

Резултатите са посочили, че мислителите са доста по-малко дейни спрямо другите участници. Въпреки това по време на почивните дни не е била следена забележителна разлика в резултатите и на двете групи.

Според откривателите резултатите биха могли да поддържат концепцията, че хората, които не са избрани като мислители, се отегчават по-лесно и затова е належащо да запълват времето си с физическа интензивност.

Макелрой обаче предизвестява, че по-мързеливите хора могат да усетят отрицателните последици от заседналия метод на живот.

„ Важен фактор, който може да помогне на по-вглъбените хора да се оправят със своите ниски междинни равнища на придвижване е осъзнаването… на наклонността да бъдат по-малко дейни “, уточни откривателят.

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР