По тялото на намерената убита 47-годишна Алена Щерк са установени

...
По тялото на намерената убита 47-годишна Алена Щерк са установени
Коментари Харесай

Прокуратурата: Алена Щерк е убита по жесток начин, вероятно от ревност


По тялото на откритата убита 47-годишна Алена Щерк са открити голям брой удари, както и удар по главата, тя е имала контузия несъвместима с живота, оповестиха на взаимен брифинг от Софийската районна прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи. Според криминалистите убийството е осъществено по нечовечен метод, а евентуалният претекст е ревнивост.

Жената е била при свои близки на 26 май вечерта, а след среднощ се прибира в жилището си. Предполага се, че причинителят е бил в региона по това време. Доказателствата сочат, че причинител на убийството е някогашният другар на жертвата, който е арестуван в Италия с европейска заповед за арест. Това удостовери Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

Установено е, че тялото й е превозено с персоналния й автомобил до местността, в която е открито. Там е имало следи от кръв, открито е, че този автомобил е ръководен последно от някогашния й другар Виктор, след което е напуснал страната, добави прокурор Илиев. По думите му обвиненият е напуснал страната с автомобил чартърен, пътувал е до Гърция и от там с ферибот е стигнал до Италия.

Според проверяващите убийството е осъществено или в гаража, или в автомобила на жертвата. Те оповестиха, че колата се е движила от Перник до Радомир и назад, само че по посока на пътуването към Радомир има закъснение от точка до точка и това ги насочва към мястото, където е намерено тялото.

От полицията и прокуратурата са безапелационни, че по делото на обвинения е назначен длъжностен бранител, а юристът на Виктор - Любен Казанлиев, единствено води бизнес делата му.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР