По цялата линия на съприкосновение в Донбас се извършват обстрели,

...
По цялата линия на съприкосновение в Донбас се извършват обстрели,
Коментари Харесай

Байдън свиква Съвета по национална сигурност на САЩ

По цялата линия на прикосновение в Донбас се правят обстрели, изтеглят се както жителите на Донецка и Луганска република, по този начин и представители на интернационалните организации в Украйна, а западни политици предизвестяват Русия да не нахлува в Украйна и се надяват, че дипломацията ще продължи да работи по регулирането на украинския спор.

Това са най-важните събития от миналата нощ по оста на прикосновение Русия-Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще свика през днешния ден съвещание на Съвета за национална сигурност, на което ще бъде разисквана обстановката в Украйна, заяви Белият дом, представен от ДПА. Екипът по националната сигурност на Байдън е повторил предизвестията, че Русия може да предприеме нахлуване против Украйна когато и да е, съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки и добави, че президентът на Съединени американски щати следи развиването на обстановката и е бил осведомен за диалозите на вицепрезидентката Камала Харис със съдружниците на Мюнхенската конференция по сигурността.

Украинското министерство на защитата съобщи, че е записало 122 нарушавания от съветските сили в събота, в това число 108 с оръжия, неразрешени от Минските съглашения. Пише, че са убити двама бойци.

Жозеп Борел, висш представител от името на Европейски Съюз, разгласи нощес декларация от името на Европейски Съюз. Съюзът приканва Русия да деескалира посредством доста евакуиране на военните сили от близостта до границите на Украйна.

Борел сподели, че ескалацията в този момент е „ усложнена от увеличението на нарушаванията на прекратяването на огъня “ в Източна Украйна през последните дни и осъди потреблението на тежко въоръжение и обстрела на цивилни региони, което „ съставлява очевидно нарушаване на споразуменията от Минск и интернационалното филантропично право “.

" Ние приветстваме сдържаността на Украйна пред лицето на продължаващите провокации и старания за дестабилизация.

Европейски Съюз е извънредно угрижен, че инсценирани събития, както беше маркирано неотдавна, могат да бъдат употребявани като предлог за допустима военна ескалация ", се споделя в декларацията на Борел.

Украинският президент Владимир Зеленски направи изрично изказване от конференцията по сигурността в Мюнхен, като сподели, че глобите против Русия би трябвало да бъдат оповестени преди, а не след възможна инвазия в Украйна.

А английският министър председател Борис Джонсън сподели, че доказателствата сочат, че Русия възнамерява „ най-голямата война в Европа от 1945 година “ в изявление за Би Би Си от конференцията по сигурността в Мюнхен.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР