По цял свят има свръхбогати хора, като за такива се

...
По цял свят има свръхбогати хора, като за такива се
Коментари Харесай

„Форбс“ преброи милиардерите, двама са в България

По целия свят има свръхбогати хора, като за такива се смятат милиардерите. Известното списание Форбс регулярно класира богаташите по целия свят, като им прави оценка положението.

В елитния лист към този момент има 2640 индивида, които са от 77 страни по света, което е с 2 страни повече от предходната година. В богаташкия лист към този момент са Армения и Панама с по 1 милиардер.

В тазгодишната ранглиста попадат и двама българи, които са известни в обществото – това са братята Кирил и Георги Домусчиеви. Те съумяват да заемат влиятелното 1434-то място в класацията, което ги подрежда в горната половина в листата на най-състоятелните хора на планетата. Списанието е оценило, че двамата имат по 2.1 милиарда $.

Традиционно страната, в която има най-вече милиардери остава Съединени американски щати, общият им брой е 735, което е повече от 25% от всички милиардери по света. Първи по благосъстояние американец е Илон Мъск – притежателят на Тесла и частната галактическа компания, а неговото положение се прави оценка на 180 милиарда $. Вече не Щатите приютяват най-богатия човек на земята, а Франция с Бернар Арно, който се радва на 211 милиарда $. Компаниите му се занимават с търговия с първокласни артикули.

Втори по брой милиардери в страната си са Китай, а броят им е 495, което е спад с 44 спрямо миналата година.

Трети в класацията се подреждат Индия със 169 свръхбогати индийци.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: милиардери класация Форбс Кирил Домусчиев Георги Домусчиев братя Домусчиеви Илон Мъск Тесла Бернар Арно САЩ Китай индия Франция new
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР