По три иска на КПКОНПИ окръжни съдилища постановиха отнемане на

...
По три иска на КПКОНПИ окръжни съдилища постановиха отнемане на
Коментари Харесай

Съдилища отнеха имущество за близо 2,8 млн. лв. по искове на КПКОНПИ

По три желае на КПКОНПИ окръжни съдилища постановиха лишаване на нелегално добито имущество на обща стойност 2 774 904.11 лева, оповестяват от комисията. Съдебните решения са дефинитивни и не подлежат на обжалване.

Искът на Комисията против братята Йордан и Христо Дякови е за лишаване на имущество в размер на 1 605 973.11 лева Това включва мотопед, лек автомобил и туристическо ремарке към него, както и левовата равноценност на дружествени дялове и суми, импортирани от трети лица по банковите сметки на Йордан и Христо Дякови.

Двамата са с повдигнати обвинявания от прокуратурата за осъществени финансови закононарушения и против тях е почнала инспекция по реда на ЗПКОНПИ.

За Йордан Дяков са събрани доказателства, че разноските неведнъж надвишават законните му доходи, а за Христо Дяков е открито, че за 10-годишния проверяван интервал не е имал никакви законни приходи. Решението е на Шуменския областен съд.

КПКОНПИ е внесла иск против Бойчо Христов за лишаване на нелегално добито имущество на обща стойност 1 168 931 лева То включва левовата равноценност на дружествени дялове в 34 юридически лица, както и постъпили суми от трети лица, непреобразувани в друго имущество.

Христов е упрекнат от прокуратурата за закононарушения против финансовата система – неплащане на налози в изключително огромни размери. Искът на Комисията е почетен с решение на Окръжен съд-Варна.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР