По тревога тази сутрин са вдигнати в небето два испански

...
По тревога тази сутрин са вдигнати в небето два испански
Коментари Харесай

В изтребители от Граф Игнатиево по спешност срещу нарушители над Черно море

По паника тази заран са вдигнати в небето два испански изтребителя. Те са излетяли от авиобаза „ Граф Игнатиево “ и са изпълнили задача против извършители на въздушното ни пространство. Това заяви началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Засечени били непознати самолети, които са се придвижвали в източната зона над Черно море. Испанските водачи обаче не са съумели да ги разпознават, защото са се отдръпнали бързо.



Два изтребителя Eurofighter EF-2000 Typhoon II. и два МиГ-29 бяха сертифицирани на гала в авиобазата край Пловдив. Те ще извършват задания по защитата на въздушните ни граници до 31 март. След това се чака да дойдат бойни самолети от Нидерландия.

Командващият Военновъздушни сили ген. Димитър Петров съобщи, че ще създадат всичко допустимо да бъде употребен оптимално ресурсът на нашите МиГ-ове, до момента в който дойдат закупените от Съединени американски щати F-16.

" Необходимо е да бъдат обезпечени средства за аварийни елементи на нашите изтребители, с цел да могат да извършват своите задания ", изясни ген. Петров.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР