По традиция, всички Олимпийски игри имат своите талисмани. Тазгодишното им

...
По традиция, всички Олимпийски игри имат своите талисмани. Тазгодишното им
Коментари Харесай

Токио 2020, Miraitowa, Someity, талисманите на Олимпийските игри и тяхното значение

По традиция, всички Олимпийски игри имат своите талисмани. Тазгодишното им издание не прави изключение. Те са общо два, като единият е особено за Параолимпийските игри.

Но талисманите не са просто занимателни човечета, които ще виждаме постоянно по надпреварите, тъй като имат и своя по-дълбок смисъл. А и са много съвременни и напред с технологиите.

Miraitowa e талисманът на Летните олимпийски игри. Нейният характерен цвят е индигово синьо, сходно на формалната емблема на спортния конгрес. Човечето е въодушевено от японска сентенция - " Учи се от предишното и развивай нови хрумвания ".

Името на талисмана е цялост от японските думи " mirai " (бъдеще) и " towa " (вечност). Така се показва концепцията на Олимпийските игри за бъдеще на безконечната вяра в сърцата на всички по света.

Miraitowa е радостна, атлетична и има едно особено умеене - да се телепортира където си изиска. Тя има и Instagram профил, където можем да я забележим в деяние, постоянно с приятелката й Someity.

Талисманът на Параолимпийските игри още веднъж е момиче, само че нейният цвят е вишнев. Да, връзката с цъфналите вишневи градини в Япония е неизбежна и сигурно търсена.

Someity има мощни телепатични сили и може да придвижва обекти, без даже да ги допира. В множеството време е спокойна, има огромна вътрешна мощ, само че може да показва и суперсилите си, които въплъщават силата и решителността на параолимпийските спортисти. Обича и да бъде измежду природата.

Името Someity идва от " Someiyoshino ", което безусловно значи черешов цвят, само че се употребява и като израз със значение " толкоз всесилен ". Все отново, този амулет съставлява параолимпийците, които имат невероятна физическа и психическа мощ, и макар всички компликации не престават да се борят, и да печелят.

Интересен факт е, че двата талисмана на Токио 2020 са определени след гласоподаване, извършено измежду над 10 хиляди японски възпитаници. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР