По традиция Враца посреща Богоявление на моста до разклона за

...
По традиция Враца посреща Богоявление на моста до разклона за
Коментари Харесай

Враца се подготвя за Йордановден

По традиция Враца посреща Богоявление на моста до разклона за с. Згориград и пътя за Леденика. И тази година на 6 януари ще бъде отслужен Богоявленски водосвет от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, който ще хвърли кръста в ледените води на река Лева.
Събитието се провежда от Община Враца и със съдействието на Врачанска митрополия и НЧ „ Развитие 1869”. В програмата ще вземат участие танцьорите от Представителен танцов състав „ Хемус “ и музикантите от духовия оркестър при локалното Читалище „ Развитие-1869 “.
Смелчаците, които желаят да спасят кръста от водите на реката, може да се запишат на телефон: 0889 61 66 12 или на 6 януари, преди ритуала. От общинска администрация канят всички да се включат в празничното честване на огромния християнски празник Богоявление.
Същият ден врачани ще отбележат 171 години от рождението на Христо Ботев. Проявата е проведена от Община Враца и ще се организира пред паметника на бележития българин. Честването ще стартира в 10:30 ч. на площада, носещ името на Войводата. Ще бъде показана музикално –поетична комбинация от стихове за поета-революционер и ще бъдат припомнени значими дати от живота и творчеството на Ботев.
В знак на благодарност пред паметника на Христо Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР