По традиция община Видин организира тържество в Новогодишната нощ на

...
По традиция община Видин организира тържество в Новогодишната нощ на
Коментари Харесай

С парче баница и чаша вино започна Новата година за видинчани

По традиция община Видин провежда празненство в Новогодишната нощ на централния площад в крайдунавския град. В концертната стратегия взеха присъединяване известната национална певица Поли Паскова, Ансамбълът за национални песни и танци „ Дунав” и Градският духов оркестър.
Сред десетките хора, пристигнали да честват навън, бе и кметът Огнян Ценков. Минути преди среднощ той сервира одобрение и насочи своите послания.
„ Щастлив съм и ви благодаря от името на цялото общинско управление, че избрахте да посрещнем дружно Новата 2019-та година тук, на площад „ Бдинци “. Вие сте тези, които основават празничната атмосфера. С вашата доброжелателност, с вашето почитание към традициите и с любовта си към нашия величествен Видин, с желанието да бъдем сплотени и да вървим напред. Изпращаме една сполучлива година, изпълнена с доста провокации, само че и с благоприятни условия за смяна. Община Видин към този момент е финансово постоянна, интензивно работи и усвоява средства по европейски и национални програми; модернизираме просветителната инфраструктура; Видин е академични град, имаме над 430 студенти – една дългогодишна фантазия, която е сбъдната за всички нас, видинчани. И аз съм сигурен, че в най-скоро време ще забележим един съживен град и една просперираща община” – сподели Ценков.
Кметът благодари на жителите за доверието през 2018 година и през всичките три години от мандата, както и за поддръжката от страна на държавната власт, на Общинския съвет, на гражданското общество. Той се обърна и към участниците в концертната стратегия и ги поздрави за това, че трансформират в незабравимо прекарване Новогодишната нощ. Заедно с всички, пристигнали на празника, Огнян Ценков отброи оставащите секунди до настъпването на Новата 2019-та година. И пожела: „ Нека бъде добра и великодушна за всички, дано носи удача, благополучие и вяра във всеки дом!”.
Празникът продължи със заря и Дунавско хоро, на което се хвана и видинският кмет. За всички присъстващи общината бе осигурила парче новогодишна баница и чаша алено вино.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР