По традиция Новак Джокович избра да не участва в нито

...
По традиция Новак Джокович избра да не участва в нито
Коментари Харесай

В първия си мач на трева: Джокович загуби сет срещу шампиона от Щутгарт, но записа победа

По традиция Новак Джокович избра да не взе участие в нито един формален шампионат преди започващия идната седмица Уимбълдън, а вместо това да се включи в демонстративната конкуренция Giorgio Armani Tennis Classic, провеждаща се от 27 юни до 1 юли в лондонския клуб Хърлингам. Днес той изигра първия си дуел на тревна настилка за сезона, а негов противник бе Франсис Тиафо, който завоюва купата преди две седмици в Щутгарт. Въпреки че не бе излизал на корта от финала на Ролан Гарос насам, сърбинът още веднъж сподели своята класа на зелено и съумя да наложи волята си след час и 20 минути за крайното 6:3 3:6 [10:7].

Началото бе нерешително за американеца, който бе надалеч от равнището, което демонстрираше в Щутгарт, и серия от неточности му коства ранен пробив. От своя страна, международният №2 пласираше ударите си с оптималната дълбочина и постоянно подхващаше офанзива към мрежата, откъдето бе непогрешим. Благодарение на това той без усложнения опази преднината си и напълно скоро излезе напред в обособените елементи.

Във втория сет интензитетът в ударите на Джокович спадна и това позволяваше на по-младия тенисист да поема самодейността. Същевременно неточностите от ракетата на балканеца зачестиха, което докара и до пробив в актива на американеца за 5:3, а няколко минути по-късно Тиафо вкара срещата в съдбоносен тайбрек до 10 точки.

Там зрелищните разигравания за публиката изобилстваха, а силите останаха изцяло изравнени до 5:5. Тогава обаче опитът на сърбина взе връх и в оставащите минути той наложи своя жанр на игра, с цел да завоюва 5 от последните 6 точки в дуела и по този начин да се поздрави с крайния триумф.

Although it was an exhibition match, but Novak Djokovic has won against Top 10 player to get to winning start in grasscourt season
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР