По традиция най-големият мегаполис, който ще навлезе първи в Новата

...
По традиция най-големият мегаполис, който ще навлезе първи в Новата
Коментари Харесай

Човечеството казва сбогом на най-топлата година. Вижте как светът ще посрещне 2024-та

По традиция най-големият мегаполис, който ще навлезе първи в Новата година е Сидни, който се готви да чества това с 8 тона фойерверки

Човечеството се готви да каже довиждане на 2023 година, която беше най-топлата година, откогато се водят сходни статистики, в която изкуственият разсъдък беляза напредък, в която войната в Украйна, доближаваща се до втората си година, се добави с тази сред Израел и " Хамас " в линията Газа, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Светът посреща Новата година с население над 8 милиарда души и с вярата, че ще постави завършек на споровете по света и ще понижи високата цена на живота.

2024 година ще бъда и годината на многото избори, като за половината от международното население това ще бъде година на основни гласувания. Ще има избори в Европейски Съюз, Съединени американски щати, Русия, Индия, Южна Африка…

Това ще бъде и година на Летните олимпийски игри в Париж.

Светът се готви да се раздели с 2023 година, в която се завърна розовата вълна на " Барби манията " поради един хитов филм, и в която беше осъществена първата трансплантация в света нацяло око.

През миналата година Индия стана най-населената страна в света и първата сложила галактически уред на неразучения южен полюс на Луната.

По традиция най-големият мегаполис, който ще навлезе в Новата година е Сидни, който се готви да чества това с 8 тона фойерверки и с 1 милион ликуващи хора в региона на операта и на пристанището.

Но в действителност най-големият остров на архипелага Кирибати - Киритимати, на който живеят към 5000 души, е първият населен остров, който всяка година навлиза първи в Новата година, добавя ДПА.

Последни с 2023 година ще се разделят островите Американски Самоа.

Емблематични места, на които празненствата за Нова година постоянно са пораждали интерес, са зоната на Триумфалната арка, Айфеловата кула и " Шан-з-Елизе " в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, " Лондонското око " в английската столица, плажът Копакабана в Рио де Жанейро, площад " Таймс скуеър " в Ню Йорк, където се спуска Кристалната сфера.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР