По традиция, на 1 април, Денят на шегата, си правим

...
По традиция, на 1 април, Денят на шегата, си правим
Коментари Харесай

Най-лудите шеги на медиите за 1 април, които направиха за смях хиляди души

По традиция, на 1 април, Денят на шегата, си вършим радостни закачки. Това обичат да вършат и медиите, които през годините даже леко се увлякоха в задачата да заблудят своята публика. 

Вижте част от най-забавните закачки на каналите за всеобща връзка в идващите редове, създали за смях хиляди души. 

През 1962 година Шведската национална телевизия излъчва 5-минутен клип, в който задълбочено изяснява по какъв начин може тв приемниците да стартират да излъчват цветна картина, като пред тях се постави елементарен найлонов плик. В клипа са показани и много безапелационно звучащи научни пояснения, които, естествено, са небивалица. Много хора обаче започнаха да налепят върху екраните си найлонови торби. 

През 1969 година публичната холандска телевизия NTS заяви, че инспектори ще обикалят с отдалечени скенери, с цел да търсят хора, които не са си платили таксите на радио и телевизия. Тогава малкия екран добавя, че единствения метод да се предотврати откриването е като се увие тв приемника или радиото в алуминиево фолио. Резултатът на идващия ден е слисващ - хората всеобщо стартират да заплащат своите такси, а алуминиевото фолио от рафтовете по магазините бързо се изчерпва.

На 1 април 1980 година телевизионната станция на Бостън WNAC-TV излъчи подправена вест в края на централната си емисия в 18.00 часа, в която споделя, че един от огромните хълмове в Милтън, Масачузетс, изригва. Това всява небивала суматоха в жителите на града, някои от които стартират да бягат от домовете си. Изпълнителният продуцент на новините бива уволнен поради " неспособността му да упражни добра преценка " и поради нарушение на разпоредбите на Федералната комисия за известията. 

Преди тъкмо 10 година Би Би Си пък заяви за открита колония от летящи пингвини , даже е изработен специфичен " репортаж ", в който се наблюдава полета на птиците от Антарктида до горите на Амазонка.

Британският астроном Сър Патрик Мур заяви на слушателите на BBC Radio 2, че с помощта на неповторимото нареждане на две планети ще направи хората по-леки тъкмо в 9:47 сутринта. На 1 април 1976 година той приканва слушателите да скочат във въздуха и да изпитат " странното плаващо чувство ". По-късно десетки се обаждат, с цел да споделят, че са усетили лекотата си, а една жена даже споделя за това по какъв начин тя и 11 нейни другари са " станали от столовете си и леко са летели из стаята ".

През 2009 година стотици почитателите на U2 бяха излъгани в изтънчена смешка, когато се втурнаха към търговски център в Корк, Ирландия, вярвайки, че групата извършва неочакван концерт на покрив. Шегата тогава е проведена от радиостанция RedFM. Вместо групата на Боно, почитателите слушат тайфа, наречена U2opia. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР