По традиция китайската Нова година започва на първото новолуние във

...
По традиция китайската Нова година започва на първото новолуние във
Коментари Харесай

Пет факта за Годината на Зеления дракон, които тябва да знаете

По традиция китайската Нова година стартира на първото новолуние във Водолей, което значи, че на 10 февруари 2024 година върху света ще се спусне силата на Зеления дървен змей. Смята се, че през годините на това митологично творение най-добре се реализират цели, свързани с персоналния и кариерния статус. Това значи, че за тези, които възнамеряват да реализират покачване в специалността си, както и да се оженят (или разведат), 2024 година ще бъде епоха на същински достижения. Ето и 5 обстоятелството за годината на Зеления дървен змей 2024, написа " Телеграф ".

1. Драконът се счита за щастливо животно, което въплъщава единството на Небето и Земята. Смята се, че в Годината на Дракона най-важното е да реализирате своя кариерен капацитет. Драконът има отлична вътрешен глас, с помощта на която може да пресметна всеки проблем няколко хода напред. Ето за какво през 2024 година си коства да започнете бизнес или да работите повече за себе си - вашата вътрешен глас ще ви " води ", където е належащо.

2. Годината на Зеления змей може да донесе огромен брой пожари, защото дървото гори най-вече. Най-вероятно през 2024 година някъде по света ще има минимум един свръхестествен пожар, за който ще се приказва дълго време. Или ще изригне от дълго време задремал вулкан.

3. В китайската медицина Драконът дава отговор за стомаха и панкреаса, което значи, че от здравословна позиция годината на Зеления змей ще ни принуди да наблегнем на храненето. Много хора могат да изпитат утежняване на проблемите с храносмилането.

4. Годината на Зеления дървен змей ще бъде високосна и в случай че учените имат много скептично отношение към това, тогава националните вярвания в доста страни по света демонстрират нещо напълно друго. Според наблюденията точно в такива години се случват най-вече политически и естествени бедствия. Например през последната високосна година (2020 г.) светът беше изправен пред пандемията от ковид. Вероятно през 2024 година може да се случи нещо огромно, което да шокира целия свят. Да чукнем на дърво да не се случва! Но позитивната страна е, че годината на Дракона постоянно приключва с празник. Тоест въпреки всичко ще се откри решение на зародилия проблем.

5. Драконът е единственото животно в китайската астрология, което не съществува в реалност. Това значи, че през 2024 година в ориста на всеки човек може да се случи съвсем мистично събитие. Например среща с кармичен сътрудник в живота, придобиване на популярност или приемане на завещание.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР