По традиция и тази година, десетки млади хора облечени в

...
По традиция и тази година, десетки млади хора облечени в
Коментари Харесай

С музика, танци и народни носии отпразнуваха Великден жителите на пазарджишкото село Лесичово



По традиция и тази година, десетки младежи облечени в национални носии се хванаха на кръшно българско хоро, а в празника присъединяване взеха и децата от танцов състав „ Чудесия “ към Младежки дом - Пазарджик.

Георги Мурджев е на 21 години. Студент е в София, само че постоянно се прибира в Лесичово. Той е част от битовата група към читалището в селото и интензивно се включва в провеждането на празниците:

" Имаше прочут спад в тези неща, когато бях дребен, само че в последно време, последните 7 години, народът е много деен и поддържа традициите. Смятаме, че това би трябвало да се практикува на всеки празник, тъй като носи наслада, задоволство и даваш образец на децата. В началото се обличахме единствено на Сирни Заговезни, само че към този момент се обличаме и на Гергьовден, на Великден, на Коледа ".

На площада в Лесичово имаше и шведска маса върху която бяха сложени всевъзможни великденски ястия. Преди началото на празника отец Ангел прочете молитва, благослови храната и всички присъстващи.

Празникът в селото продължи до късно вечерта, а за настроението на жителите и гостите се погрижи оркестър. Иначе на площада в Лесичово най-малкият участник, облечен в национална носия беше на към годинка.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР