По този повод, както и заради 100-годишния юбилей на варненския

...
По този повод, както и заради 100-годишния юбилей на варненския
Коментари Харесай

Коста Базитов: Варна ще отбележи 100 години курортен град въпреки пандемията


По този мотив, както и поради 100-годишния празник на варненския спектакъл, е подписан контракт със Съюза на артистите в България за къси 10-минутни импресии, отдадени на емблематични места във Варна. В тях паметни артисти съпреживяват своите мисли, а импресиите ще бъдат показани напълно скоро. Инициативата се реализира взаимно с Националната телевизия.  

  

Варненският културен плакат се демонстрира без значение от изискванията, в които се намира страната и светът. 91 плана в разнообразни области за общо 500 000 лв. са утвърдени на първа сесия на общинския фонд " Култура ". Над 600 лв. ще бъдат отпуснати за музикалния фестивал " Варненско лято ".

Готова е Програмата за развиване на туризма във Варна за интервала 2021-2030. Тя е направена от експерти в сектора, разкри още Базитов, който е заместник-кмет с ресори туризъм, здравеопазване, обществени действия, просвета и спорт.

На територията на курортите " Златни пясъци " и " Св. св. Константин и Елена " сега има единствено по 3 работещи хотела. Останалите са затворени и няма изясненост по кое време ще отворят, е станало ясно по време на срещата във Варна с вицепремиера и министър на туризма в оставка Мариана Николова. За разискване на въпросите пред заетите в туризма ще бъде извършена спомагателна среща с представители на сектора, означи зам.-кметът.

В лечебните заведения в района има обезпечени 720 кревати за пациенти с ковид. Към момента приетите в болница са 347, уточни Коста Базитов.

" Аз персонално прекосих през този пъкъл и мога да каже, че не би трябвало да изпиташ заболяването, с цел да бъдеш съответен към дейностите и предварителните защити, които държавното управление, здравното министерство и администрацията ползват. Трябва да бъдем по-разумни при отношението към тази болест ", разяснява зам.-кметът на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР