По този начин втората съдебна инстанция измени присъдата на Окръжен

...
По този начин втората съдебна инстанция измени присъдата на Окръжен
Коментари Харесай

Увеличиха двойно присъдата на мъжа, убил умишлено студент при катастрофа заради момиче



По този метод втората правосъдна инстанция промени присъдата на Окръжен съд - Сливен, който бе определил наказване от 7 години " отнемане от независимост ".

Деветнайсетгодишният студент Петър Досев почина при злополука на 21 ноември в сливенското село Крушаре, а татко му бе настанен в болница с тежки пострадвания. Катастрофата бе породена от 26-годишния Хюсеин Хюсменов от Сливен.

По време на следствието бе открито, че до съдбовния случай се стига, откакто в нощно заведение сред подсъдимия и жертвата поражда спор за момиче, който след това е прераснал в спор в обществените мрежи и спогодба да се видят на идващия ден, с цел да си уредят сметките. По време на срещата спорът е ескалирал и потърпевшите татко и наследник са си тръгнали със фамилния автомобил. Те са били последвани от подсъдимия, който ги настигнал и блъснал с колата си един път, а при втория удар ги е засякъл със скорост към 85 км/ч, което довело до съдбовния конфликт.

С присъдата на Апелативен съд - Бургас е наложена възбрана на Хюсеин Хюсменов да ръководи МПС вечно . Присъдата предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.

Случаят доби необятен публичен отзив в Сливен, като на 27 ноември пред постройката на съда се събраха голям брой хора с искане за обективна присъда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР