По този начин България остава на предпоследното 5-о място в

...
По този начин България остава на предпоследното 5-о място в
Коментари Харесай

Мартин Минчев вкара гол при загуба на България от Холандия

По този метод България остава на предпоследното 5-о място в своята група, до момента в който Нидерландия към този момент е втори зад водача Швейцария.

Двубоят стартира с напън на домакините, които в 13-ата минута пропуснаха страховит късмет след удар с глава на Геертруйда, който бе неакуратен.

За България Митко Митков опита удар от надалеч, който не затрудни вратаря на домакините. В 20-ата минута обаче, „ лъвовете “ съумяха да пронижат нидерландската врата. Мартин Минчев насочи удар от далечна отдалеченост и изненада излезлия напред вратар на домакините. Шерпен не съумя да се върне в точния момент и топката влетя в мрежата му – 1:0 за България. Варненецът получи пас от някогашния си съотборник при " моряците " Виктор Попов ", който също игра като титуляр.

Само 2 минути по-късно Нидерландия пропусна да изравни след удар от въздуха на Зиркзее, който бе избавен от Дамян Христов. След удара на нападателя на Андерлехт и намесата на българския вратар, топката рикошира и в гредата.

В 37-ата минута „ лъвчетата “ пропуснаха добра опция да удвоят. Виктор Попов получи хубаво подаване и съумя да се оправи със бранител на домакините. Последва изстрел, който обаче мина около гредата.

В ответната офанзива Нидерландия изравни. Фримпонг проби по десня фланг и центрира към Тимбер в наказателното поле. Ударът на халфа бе избавен от Христов, само че при добавката Маатсен вкара на празна врата.

В края на полувремето Филип Кръстев стреля от директен свободен удар, само че много неопределено.

Втората част на мача стартира извънредно за българския отбор. Минута след началото на полувремето Ван де Вен центрира остро в наказателното поле. Там Дамян Христов мазета топката, само че право на крайници на Зиркзее и нападателят този път не пропусна, с което обратът бе факт.

При повторението на обстановката обаче ясно се видя, че при центрирането топката към този момент е напуснала очертанията на терена и трябваше да бъде изпълнен удар от вратата за България. По този метод отборът не бе съществено ощетен.

В 58-ата минута Рейс центрира към измъкналия се от нашата отбрана Екеленкамп, който стреля с глава, само че около вратата.

В 71-ата минута Тимбер опита шанса си с удар от дъгата на наказателното поле, само че топката му се отклони от напречната греда.

В последната минута от постоянното време Зиркзее оформи крайния резултат след тъкмо изпълнена дузпа, отсъдена за нарушаване на Валентин Антов и Атанас Чернев против Екеленкамп.

Стартови сформира:

Нидерландия: 1. Шерпен, 2. Фримпонг, 3. Ван ден Берг, 4. Геертруйда, 5. Маатсен, 10. Екеленкамп, 7. Рейс, 6. Тимбер, 9. Редан, 11. Зиркзее, 8. Ван Каам

България: 12. Дамян Христов, 19. Митко Митков, 20. Симеон Петров, 6. Валентин Антов, 18. Атанас Чернев, 2. Виктор Попов, 14. Филип Кръстев, 8. Илия Груев, 5. Йоан Бауренски, 17. Силвестър Джаспър, 11. Мартин Минчев
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР