По това време през 2020 г. и двамата бяха в

...
По това време през 2020 г. и двамата бяха в
Коментари Харесай

Земята на Ботев и Левски е още на Бойко и Гешев frognews.bg

По това време през 2020 година и двамата бяха в суматоха, че идва краят им като министър председател и основен прокурор и стартира правосъдно гонене за осъществените и прикриваните престъления. 76% от българите желаеха това. Борисов, Гешев и ортаците им се бяха изпокрили в миши дупки. Имаше и още има за какво. Но…

Лидери и деятели от митингите, които възпламеняваха вечерите с прочувствени речи и обективни обвинявания против мафиотизираното ръководство и прокуратура, започнаха да се разделят с причина и без такава. Оказали се в Народното събрание и властта, те не помниха, че са там поради хората и с помощта на хората, които желаят естествен живот в правова страна.

Дори президентът, който имаше принос за площадния национален изблик, стартира да се концентрира към ползи, непознати на хората от митингите.

Сътвори се някаква четворна коалиция, само че пък в нея цъкаше познатия портокал с часовников механизъм. В даден миг от обещано място натиснаха копчето и – „ Бум “. И по този начин три пъти.

През това време българите постепенно и бавно губеха силата от тези славни месеци. Съмнението и демотивацията започнаха да проникват в съзнанието им като червей в ябълка...

Борисов и Гешев през това време не спираха със скечовете. Обвиняваха всички за всичко, експонирайки себе си като жертви на изчегъртване, несправедливи обвинявания и всевъзможни заприказва. Тъпо, жестоко, пошло – само че в България тъкмо това работи.

Словесни останаха всички закани за прекроявне на закони, за промени в правораздаването, за нов КПКОНПИ, за правосъдни процеси против ограбилите милиарди и захвърлили България на дъното на Европа. Да, планове имаше, само че нямаше дейности. Имаше дефицит и на храбри сърца. И когато въпреки всичко се намереше някой подготвен да подхване мафиотите, опитите бяха на мига торпилирани - извън, и от вътрешната страна.

И ето ви резултата: Борисов продължава да разполага с цялата войска от „ калинки “ в институциите, която му обезпечава 20-22% от бъдещия избор.

Закритите спецпрокуратура и съд се вляха в столичните структури, където са под контрола на Гешев и задкулисието, както бяха и до момента.

КПКОНПИ към момента е бухалка, както беше при Цацаров, тъй като се управлява от неговия заместител, именуван от някои Тони Балкони, някогашен кадър на ДАНС и лоялен на тези, за които си мислите…

Нито един някогашен министър или управленец на високо равнище не е с повдигнато обвиняване за зулумите през 12-годишната борисова власт. Нито един!

Как се усещат от всичко това хилядите от площадите на това популярно лято? Като излъганите камилчета естествено.

Това е. Може ли нещо да се промени? Съмнявам се. Прекалено доста са мафиотизирани политиката и държавните структури. Освен това прекомерно доста идиоти обитават тази страна. Те не престават да имат вяра и упорстват някой различен да им направи богата страна, различен да свърши черната работа, корупцията да се самосвали, а мафиотите да отидат непринудено при бай Ставри. Прост народ – слаба страна. Клишето е настоящо.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР