По-топло от обичайното ще е днес, но ще вали дъжд.

...
По-топло от обичайното ще е днес, но ще вали дъжд.
Коментари Харесай

Предупреждения за значителни количества дъжд днес и утре

По-топло от нормалното ще е през днешния ден, само че ще вали дъжд. Най-значителни количества се чакат в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково -до към 35 л/кв.м. Там е в действие жълт сигнален код. Освен превалявания, в Кърджали и Хасково ще има и мощен вятър с пориви до 80-90 км/ч.

Максималните температури ще са сред 6 и 11 градуса, единствено в северозападните региони, където ще превали влажен сняг, по-ниски - от 2 до 5 градуса.

През нощта преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилят. В Северозападна България и по високите западни полета ще вали влажен сняг, а в останалата част от страната – дъжд.

Утре денем преваляванията ще продължат, обилни ще са в югозападната половина от страната, където са в действие предизвестия от втора степен.

Преобладаващите минимални температури ще са сред 0 и 5 градуса, а оптималните ще са от към 1-2 градуса в западните региони до 10-11 градуса в източните.

След краткотрайно прекъсване на преваляванията през нощта против петък, още сутринта от югозапад още веднъж ще завали, в по-голямата част от Западна България - сняг, в Централна и Източна България - дъжд. Значителни по количество ще са преваляванията в Рило-Родопската област, в обособени региони над 50 л/кв.м. Вятърът ще бъде от изток-североизток. Температурите ще са в необятни граници: минималните - от към минус 5 градуса в котловините на Западна България до 3-4 градуса тук-там в Източна. Дневните в по-голямата част от Северна България ще остават по-ниски – сред минус 1 и плюс 4 градуса, в Южна и по Черноморието - най-вече сред 7 и 12 градуса. В събота от запад преваляванията ще отслабват и до вечерта ще спрат, най-късно в югоизточните региони.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР