По-топло беше времето днес, в сравнение с вчера. Най-чувствително е

...
По-топло беше времето днес, в сравнение с вчера. Най-чувствително е
Коментари Харесай

Предстои ново захлаждане

По-топло беше времето през днешния ден, спрямо през вчерашния ден. Най-чувствително е стоплянето по Черноморието - 28° в Бургас, 26° във Варна... В София - 24°. Още на следващия ден, обаче, следва ново захлаждане.

В околните часове в Северозападна, а през нощта основно в Северна България, тук-там ще превали и прегърми. Остава заплахата и от градушки. В останалите региони ще бъде ясно. Минималните температури ще са м/у 8° и 12°, малко по-високи по Черноморието от 13° до 15°.

С сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са от към 17° в Северозападна България до 26-27° тук-там в Югоизточна. На доста места ще има превалявания.. основно в северните и планинските региони ще са съпроводени и от гръмотевици.

На морския бряг преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд и там нa места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат м/у 19° и 24°. Температурата на морската вода е от 11 до 14°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Краткотрайни превалявания, тук-там и гръмотевици ще има и в планините. По най-високите елементи ще превали и сняг. Ветровито време, с сдържан северозападен вятър и оптимални температури в планинските курорти от 6° на Алеко до 16° в Банско.

На Балканския полуостров от северозапад ще нахлува по-хладен въздух, температурите ще се намаляват, облачността ще е забележителна, ще има и превалявания. Слънчево ще се задържи в южните региони от полуострова.

В Западна Европа облачността ще е раздрана, тук-там намаляваща до слънчево време. В централноевропейските страни на доста места ще превалява дъжд. Валежи ще има и на изток в Украйна, Беларус и в западните региони от Европейска Русия. В останалата част от Източна Европа ще бъде слънчево.

У нас, в петък ще бъде прохладно и доста по-хладно от нормалното. На доста места ще има и превалявания, по-значителни в източните региони. През нощта против събота преваляванията ще спрат, облачността ще намалее, а вятърът сензитивно ще отслабне. В събота ще стартира стопляне, което ще продължи и в неделя, и при започване на новата седмица. Ще бъде и слънчево, с доста дребна възможност за валежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР