По-тесен път и никаква възможност за избягване на удар на

...
По-тесен път и никаква възможност за избягване на удар на
Коментари Харесай

Шофьор обвини мантинелите за петте трупа на пътя Пловдив-Пазарджик

По-тесен път и никаква опция за отбягване на удар на пътя Пловдив-Пазарджик след ремонта откри водач. Пазарджиклията направи къс разбор няколко дни след трагичната злополука, която лиши живота на пет души.

То засяга съответно сектора Мало Конаре - Говедаре.

" На 8 места изкривена мантинела. На 8 места някой се е опитал, да избегне удар. На 8 места мантинелата не го е избавила, а го спряла от избавление.  Когато се прави път, най-важна характерност се явява сигурността. В този случай житейският тест демонстрира на профилираните структури, да си поправят грешката. Има прием от най-малко 150см, само че мантинелата е по средата. Тоест е стеснила опцията и отблъскване.  Правилно би било, забърканите в това деяние да върнат парите, да се обезпечи пътят, като се махнат мантинелите и в случай че желаят с върнатите пари, да създадат зони с маси, пейки, тоалетна и чешма. Това трябваше да бъде вместо мантинели. ", гласи постът на мъжа.

Такива тези имаше и след ремонта на Околовръстното на Пловдив, където още веднъж водачи се разделиха на две с мненията си.

Потребители показаха, че мантинелите надалеч не са единствения и главен проблем, а неправилните изпреварвания и скоростта.

" Преди ви бяха проблем дърветата край пътя,сега мантинелите, един от дребното хубаво направени пътища и отново недоволни, не споделям че шумахерите самоубиици не са отговорни, само че в случай че тези със 70 и 80 караха вдясно, а не до осевата линия в средата и да ги изпреварват и камиони, нямаше да е по този начин ", счита Янко Мърхов.

" Няма угодия.....то не беше пътя отговорен, знаците, маркировката, преди искахте мантинели, че доста се размазвали по дърветата край пътя, в този момент не желаете мантинели, че ви пречели да си отбивате в нивите......а за изсичане на дърветата даже не желая да разясня. Прост народ, доста елементарен. Проблемът не е в инфраструктурата на пътя,а в главите и манталитета! ", прибавя Петър Николов.

Други оферират решение - би трябвало разделитена ограда посредата сред двете платна и всичко ще завърши.

Идеята е пътят да стане по сходство на някогашната към този момент " права на гибелта "   Пловдив- Асеновград. Действително след построяването на мантинели посредата трагичните случаи стопираха.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР