По темата за вноса на украинска селскостопанска продукция у нас,

...
По темата за вноса на украинска селскостопанска продукция у нас,
Коментари Харесай

Радев: Украинската селскостопанска продукция не трябва да изкривява пазара у нас

По тематиката за вноса на украинска селскостопанска продукция у нас, Румен Радев съобщи, че експортът на артикули от Украйна не би трябвало да изкривява нашия пазар и да вреди на нашите селскостопански производители.

" Разбираме изцяло нуждата да предоставим транспортни коридори на Украйна за експорт на селскостопанска продукция за трети страни, само че това не би трябвало да изкривява нашия пазар и да вреди на нашите селскостопански производители ", сподели президентът.

Президентът Румен Радев също по този начин съобщи, че България ще изиска спомагателна помощ от Европейската комисия за вредите върху нашето земеделие поради коридорите от Украйна към трети страни:

" Ние към този момент поставихме един път въпроса. Има съгласувана целева помощ за 56 милиона евро, от които България получава 16 милиона. Тя е за най засегнатите страни наоколо до Украйна, само че това напълно не е задоволително. Затова дружно с Румъния, Унгария, Словакия и Полша на този съвет ние настояхме за доста по огромна помощ, която да подхожда на вредите, които търпят нашите аграрни производители и това ще бъде обект на съществено разглеждане в европейската комисия ".

Президентът Румен Радев отхвърли да отговори на въпроса дали България ще арестува съветския президент Владимир Путин, в случай че влезе на наша територия. Миналата седмица Международният углавен съд в Хага издаде заповед за ареста на съветския водач.

" Първо, вие знаете, че връзките сега сред страните членки на Европейски Съюз и Русия не са такива, че да допускат посещаване на президента на Руската федерация. Така, че въпросът ви все още е неправилен ", сподели президентът Румен Радев след края на Европейския съвет в Брюксел.

Вчера Унгария съобщи, че няма да арестува съветския президент Владимир Путин, в случай че той влезе на нейна територия.

Държавният ни глава още веднъж съобщи, че България няма да взе участие в общата поръчка за доставка на 1 млн. снаряди 155 мм за Украйна.

Президентът е сложил и въпроса за нагнетения безценен газ през предишното лято в хранилището в Чирен, какъвто проблем имат и други страни:

" Газ, който сега е три пъти по-скъп от сегашните цени и неговото вадене значи, че ние в действителност да вдигнем цените на газа, който продаваме сега. това е сериозна тематика и тук ще бъде обект на разбори и вероятно решение от страна на Европейска комисия, тъй че да окаже помощ на страните ".

Очаква се от април да стартира осъществяването на помощта на Комисията за укрепването на българо-турската граница, което председателката Урсула фон дер Лайен дефинира като приоритет във връзка с битката с незаконната миграция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР