По темата за отварянето на детските заведения заместник-кметът Тодор Чобанов

...
По темата за отварянето на детските заведения заместник-кметът Тодор Чобанов
Коментари Харесай

Тодор Чобанов: В София рискът от отварянето на детските градини е голям

По тематиката за отварянето на детските заведения заместник-кметът Тодор Чобанов съобщи: „ Въпросът е „ Трябва ли? “. Според него София е надалеч от нормата на заболеваемост, която разрешава отварянето на детските заведения. Според заместник-кметът рискът от заразяване към момента е огромен. „ Трябва да вземем групово отговорно решение. “. Темата беше обсъждана на показване на спечелилите в състезанието "София избира ".

Заместник-кметът Генчо Керезов заяви, че в границите на състезанието са получени 71 оферти от жители и цивилен организации. Комисия в Столична община е решила какъв брой от тях могат да бъдат осъществени.

Той заяви, че гласуването е протекло през ноември, а анонимността на гласуващите е била обезпечена. След гласуването комисия е разгледала и утвърдила резултатите.

Общо получените гласове са 23 452 годни гласа като 6 планове са постигнали доста висок резултат - над 100 гласа.

Печелившият план е: Проект номер 38 - „ София избира децата-проектиране и основаване на модерни учебни тоалетни “, който е получил 5 640 гласа

Сред финалистите са:

2) „ Улица за всички “ - смяна на придвижването по бул. Фритьоф Нансен и бул. Патриарх Евтимий

3) „ Скейт парк в Северен парк “

4) „ Изгледна площадка и ъгъл за отдих на Копитото “

5) „ Проект за реновиране и частнично съоръжение на читалище „ Васил Левски “ “

6) „ Да почистим града от найлони и пластмаса “

Според Керезов всички планове биха съдействали са подобряването на градската среда. Той заяви, че сумата, която получава планът спечелил първо място, е милион и половина лв.. „ Ние сме длъжни да осъществяваме този план. Проектът е обвързван с реновиране на тоалетните, в което имаме опит. “.

Той изрази оптимизъм, че системата би могла да послужи и за други цели. Относно въпрос за надеждността на системата, заместник-кметът отговори, че в действителност е имало опи за пробив в системата, само че той е бил отхвърлен.

Тодор Чобанов заяви, че се обмисля безвъзмездна транспортна услуга за учениците от най-големите учебни заведения в София. Според него това е изпитание към поощряване на потреблението на градския превоз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР