"По темата с протестиращите "140 000 души" по време на

...
"По темата с протестиращите "140 000 души" по време на
Коментари Харесай

Виктор Димчев разби адв. Хаджигенов с тези цифри СНИМКА

"По тематиката с протестиращите "140 000 души " по време на така наречен "Трето велико национално въстание " си разреших да преброя едни 500 индивида на площада. За сличаване ". Това написа във фейсбук профила си Виктор Димчев, фотограф, тв продуцент и един от уредниците на митингите от 2013 година

"Хубаво е да се лъже, неприятно е да се лъже по този метод. Не лови тъй като ", написа още той.

Снощи един от уредниците на митингите и член на така наречен "Отровно трио " - Арман Бабикян, сподели, че на площада са се събрали 140 000 души. В същото време пък различен член на триото адв. Николай Хаджигенов съобщи, че на митинга е имало 85 000 души.

''Чакаме още сметките от преброяването, което се направи, само че чисто субективно нощес беше най-голямото въстание като брой хора. Песимистичната оценка по една фотография на 10-ти (б.р. второто въстание), която не обхващаше всички хора, изчислена по формулата 4 индивида на кв. м., беше 65 000 души за предния път. И тя не обхващаше целия площад и всички хора. Оптимистичната оценка беше над 85 000 души. Тя отново е приблизителна, няма по какъв начин да бъде съответна.

Чисто субективно чувството ми за нощес беше по-голямо. Ще има пресмятане, ще забележим. Тези сметки са значими за проправителствената агитация, на мен не са ми значими. Дали сме били трима души на площада, както сме били в самото начало преди години, когато започнахме, дали сме били 103 000 нощес, това няма никакво значение'' ", съобщи по тематиката адв. Хаджигенов в изявление и добави, че съгласно него митингът притегля още повече хора, в това число такива, които идват от провинцията, а няма отлив.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР