По темата, която от няколко дни се публикува и в

...
По темата, която от няколко дни се публикува и в
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако китайска космическа станция падне върху България, не я пипайте!

По тематиката, която от няколко дни се разгласява и в западните медии за китайската галактическа станция, всички нужни ограничения са взети от нашите химически модули. Теоретичните шансове при разпадането си парчета от нея да паднат над територията на България са 0,01%.
Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов след съвещанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет.
„ На всеки 89 минути тази станция прелита над територията на България с дълготрайност 15-20 секунди. Теоретичните шансове при разпадането си парчета от нея да паднат над територията на България са 0,01%, само че все пак всички нужни ограничения от страна на българската войска са взети “, разяснява Каракачанов.
По думите му в случай че това се случи, никакви парчета не би трябвало да се пипат или допират.
„ Това е главно приоритет на профилираните химически модули, които би трябвало да ги обработват. Няма действителна заплаха, не би трябвало да се изпада в непотребна суматоха и защото това е практиката и в други европейски страни за сходни теоретични благоприятни условия да се осведоми популацията, употребявам опцията, да го направя пред вас “, сподели още Красимир Каракачанов, представен от Фокус.
Отломките от падащата китайска галактическа станция „ Тянгун 1 “ може да се посипят над Испания, Португалия, Франция и Гърция. Според изчисленията рухването на „ Тянгун 1 “ ще стартира сред 29 март и 4 април. Учените допускат, че станцията ще се разпадне при влизането си в плътните пластове на атмосферата и по-голямата част от частите ще изгорят, само че въпреки всичко е допустимо такива с маса до 100 кг да стигнат до земната повърхнина. Най-вероятно те ще рухнат в океана, само че учените предизвестяват Испания, Португалия, Франция и Гърция, че част от тях може да доближат до територията на тези страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР