По т.нар. дело Барселонагейт, заради което бившият главен прокурор Иван

...
По т.нар. дело Барселонагейт, заради което бившият главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Резултати по назначената проверка: По делото Барселонагейт се работило интензивно едва след 15 май

По така наречен дело " Барселонагейт ", поради което някогашният основен прокурор Иван Гешев изиска имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, се е работило извънредно интензивно едвам след 15 май т.г. > Преди това с месеци не са били осъществявани никакви процесуално-следствени дейности, демонстрират междинни резултати от разпоредената от краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов проверка на общо 83 неприключени и спрени досъдебни производства против лица с имунитет, магистрати, министри и за " закононарушения против Републиката ". 
Какво са открили проверяващите прокурори?
Освен по " Барселонагейт " неритмичност е открита по още шест каузи, измежду тях и дело за шпионаж против върховен боен и магистрат.
Тези седем каузи с нарушавания са от общо 55 тествани, като продължава работа по още 28 следствия - остарели или спрени от категорията " публично значими ".
Трима са прокурорите, позволили закъснение или други нарушавания. Докладите с установеното по техните каузи са изпратени във Висш съдебен съвет и на административните им ръководители...с преценка  - за следващи дисциплинарни ограничения.
Що се отнася до досъдебното произвеждане за пране на пари, по-популярно като " Барселонагейт ", основна миг в работата по него е 15 май - денят, в който към този момент някогашният основен прокурор Иван Гешев направи 40-минутно изказване, в което разгласи, че е бил притискан да подаде оставка и на няколко пъти загатна " лицето Бойко Методиев Борисов ". 
Ревизията,  разпоредена от Борислав Сарафов, демонстрира нарушавания по делото още от образуването му в спецпрокуратура, както и  паузи от по  2-3 месеца, в които не е правено нищо. През първите осем месеца на следствието са били разпитани единствено 4 очевидци. 
Близо една година са били превеждани документите от Испания, свързани с прословутата къща от  Барселона. След 15 май обаче - единствено в границите на месец и половина, са били разпитани 17 очевидци, назначени са две компютърно-технически експертизи, осъществени са претърсвания и изземвания, отправени са претенции за откриване на банкова, данъчна, осигурителна информация и е било отправено предложение за събаряне имунитета на  Бойко Борисов, излиза наяве от пресъобщението на прокуратурата.> БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР