По света виждаме авторитарни правителства, които са все по-нетолерантни към

...
По света виждаме авторитарни правителства, които са все по-нетолерантни към
Коментари Харесай

Тибетското население води борба за правото на идентичност в Китай

По света виждаме властнически държавни управления, които са все по-нетолерантни към концепциите, вярвания и практики, разнообразни от техните лични, осведоми Voice of Ameriva (VOA) . Трагичните събития се развиват в Тибет, споделя Узра Зея, американски посланик, заместник-държавен секретар по гражданската сигурност, демокрацията и правата на човека в администрацията на Байдън от юли 2021 година, предава  Voice of Ameriva (VOA) .

В тибетски будизъм състраданието, емпатията и ненасилието е сърцето на идентичността и културно завещание на популацията, споделя тя. Но чиновниците на Китайската комунистическа партия показват тази вяра на мира като екзистенциална опасност за Китайската национална република, продължава дипломатът. За десетилетия, КНР е създала драконовска система на репресии, споделя Зея.

И все пак чиновниците на Китайската комунистическа партия по някакъв метод показват тази вяра на мира като екзистенциална опасност за Китайската национална република или КНР. В продължение на десетилетия КНР е създала драконовска система на репресии против тибетския будизъм, показва Зея. Тя декларира, че Съединените щати ще не престават да подчертават към това нарушаване на човешките права в Китайската национална република, ще продължат да притеглят интернационалната взаимност в поддръжка на човешките права на тибетците.

„ Продължаваме да призоваваме КНР да възобнови съдържателния и директен разговор с Далай Лама или негови представители без предварителни условия “, сподели политикът, оповестяват от  Voice of Ameriva (VOA).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР