По старите поколения интелектуалци и напредничаво мислещи българи си спомнят

...
По старите поколения интелектуалци и напредничаво мислещи българи си спомнят
Коментари Харесай

Страхотна новина: Ентусиасти създадоха архив в нета на култовото в миналото списание „Космос“

По старите генерации интелектуалци и напредничаво мислещи българи си спомнят с почитание и малко горест за годините, когато у нас излизаше месечното научно-популярно и техническо списание „ Космос “!

И както доста други „ позитивни неща “ от това време, то бе „ закрито “ през 1994 година. Може би чисто по финансови аргументи.

А от него можеше да се научат новостите в развиването на най-различни клонове на науката и техниката като астрономия, логика на психиката, история и археология, етнография, морско дело…

В списание „ Космос “ имаше и доста приятни занимателни рубрики.

Печатаха се също по този начин фрагменти от романи и разкази от една цяла плеяда оставени в сянка западни писатели-фантасти като Артур Кларк, Айзек Азимов, Клифорд Саймак… Изобщо в „ Космос “ имаше от „ пиле в мляко “!

Ето за какво единствено почитание заслужават запалянковците от уеб страницата „ Сандъците “, които с голямо предпочитание посветиха 45 дни, с цел да разнасят и сканират всичките повече от 300-та броя на списание „ Космос “, налични само в Народната библиотека! Така те сътвориха един впечатляващ сто-процентен списък в „ нета “!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР