По средата на нова игра на нерви между Русия и

...
По средата на нова игра на нерви между Русия и
Коментари Харесай

Руските военни играят ролята на жив щит в Сирия

По средата на нова игра на нерви сред Русия и Съединени американски щати, Вашингтон заплаши да бомбардира Сирия, като от своя страна Москва заплашиха с контрадействия. Кремъл акцентира, че ще потопи ескадрените миноносци, които са разкрили огъня, написа съветският вестник „ Взляд “.

Във вторник началникът на Генералния щаб на Русия Валерий Герасимов съобщи, че в случай че Съединени американски щати основат опасност за съветските военни, ще „ бъдат подхванати ответни ограничения, както против ракетите, по този начин и по техните носители “. Междувременно, по думите на Герасимов, „ дейностите по нормализиране на ситуацията в района към Дамаск не престават “.

Съществува ли обаче заплаха за живота на съветските военни в Сирия? Според Герасимов, Съединени американски щати възнамеряват изкуствена офанзива с химическо оръжие, след което ще ударят столицата Дамаск, където се намират съветски военни съветници и представители на армията.

Изданието напомня, че сред двете страни съществуват горещи линии. Преди всеки въздушен и освен удар против избрана цел, двете страни се свързват по тях, с цел да открият дали има заплаха за надлежно съветски или американски военни. Ако такава съществува, ударът се анулира.

Това се е случило и при прословутия пердах от седми февруари. Когато кюрдските Сирийски демократични сили и техните американски съдружници са забелязали, че против тях напредват военни, от американска страна са се обадили в базата в „ Хмеймим “, с цел да се уверят, че против тях не стоят постоянни съветски елементи, след което е била осъществена бомбардировката.

Така сред Съединени американски щати и Русия се играе игра на нерви. От Вашингтон могат, теоретично, да ударят сирийски елементи, до момента в който военни на Москва имат опцията да извършат бомбардировка против кюрдите. И двете страни не желаят да изгубят тази игра, само че никоя от двете страни няма и желанието да стартира сериозен боен спор. Така може да се каже, че съветските военни в Дамаск са жив щит за града, написа вестникът, представен от „ Фокус “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР