По случая Семерджиев тече разследване срещу поне 30 пътни полицаи

...
По случая Семерджиев тече разследване срещу поне 30 пътни полицаи
Коментари Харесай

30 катаджии пазели изрода Георги Семерджиев

По случая " Семерджиев " тече следствие против най-малко 30 пътни служители на реда в София. През юли Георги Семерджиев провокира тежка злополука на бул. " Черни връх " в центъра на столицата, при която починаха две млади девойки.

Дисциплинарните производства против чиновниците на Пътна полиция се водят от проверяващите в Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи Би Ти Ви.

По информация на малкия екран става дума за 19 младши автоконтрольори, двама полицейски инспектори, седем старши инспектори и двама началници на браншове. Всички те са спирали на пътя Семерджиев за инспекция, преди да стане нещастието.

Според информацията има данни за част от катаджиите, че са си затваряли очите за съответни нарушавания, осъществени от някогашния футболист. Те са му съставяли актове или фишове за по-маловажни нарушавания от тези, които той фактически е направил.

" По случая " Семерджиев " са открити много чиновници от отдел " Пътна полиция ", като сега текат дисциплинарни производства и всеки, който има някакъв принос, ще получи съответното наказване за осъществените от него дейности или надлежно бездействия. Цялата кореспонденция се намира при способния дисциплинарно наказващ орган, какъвто е шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Там се правят инспекциите и производствата и оттова ще бъдат наложени съответните дисциплинарни санкции ", представен е началникът на столичния КАТ комисар Радослав Начев.

Той уточни, че досега няма осъден чиновник от " Пътна полиция ". И добави, че поради случая " Семерджиев " контролът за превишена скорост на бул. " Черни връх " сега е денонощен.

" До предходната седмица сме снимали 8031 нарушавания на скоростните режими. Най-високата скорост е 136 километра в час ", разкри Начев.

Най-фрапиращата скорост в последните седмици пък е била засечена на Околовръстния път в София.

" Някъде в региона, където породи произшествие със починалия френски жител, е засечена скорост на лек автомобил от 222 километра в час ", заяви началникът на отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР