По случая с Десислава Иванчева виждаме нещо ужасно, което е

...
По случая с Десислава Иванчева виждаме нещо ужасно, което е
Коментари Харесай

Марин Марковски: Държат Иванчева вързана за болничното легло

По случая с Десислава Иванчева виждаме нещо извънредно, което е незаконно. Един ден всичко това може да се случи на всеки един от нас. Това нечовешко отношение е освен укоримо, а и подсъдно. Това сподели юрист Марин Марковски в ефира на БТВ.

Думите му са във връзка постъпването на кметицата на "Младост " в болница, окована като сериен палач.

"Иванчева е с открита диагноза и се намира в болничното заведение в пандиза и на контролни прегледи. Тя има диагноза израстък на хипофизата и се постанова да взима лекарство за понижаване на тумора, само че то има непряк резултат, който усилва напрежението й. Иванчева към този момент има и парадонтоза. Тази жена я унищожиха и то с дейности срещу закона “, акцентира юрист Марковски.

Като мъчение и жертва на нечовешко отношение, за което би трябвало да има дисциплинарно наказване дефинира вчерашните дейности против Десислава Иванчева някогашният правосъден министър Димитър Бонгалов. „ В съответния случай конвоиращият взема решение по какъв начин да се извърши воденето на арестуван. Правилникът не разрешава да се позволява мъчение. Тук приказваме за едно закононарушение на белите якички. Това е човек, за който има данни за рушвет, а не за нарушител, направил тежко закононарушение.

„ В момента госпожа Иванчева е вързана за болничното си легло. Това е мъчение. Това е ужасяващо държание на държавните органи. Освен това двама души я пазят пред болничната стая “, сподели още Марковски.

„ Нужно е да се обезпечи сигурност не е единствено за лицето, което охранява арестанта, а и с цел да не посегне някой на живота на арестуваната “, обясни Бонгалов, цитирайки инструкцията за защита на подсъдими.

„ В ареста тя е държана с белезници. В болница не може хора със счупени кости да бъдат закрепени. Не може в тоалетната да бъде връзвана “, възмущава се бранителят на Иванчева. Марковски дефинира всичко това като ужасяващо. Според юристът няма доказателства за закононарушение против нея. „ В момента, когато е задържан кметът на Младост, кварталът се застроява по един възмутителен и непоносим метод “.

От думите на Бонгалов стана ясно, че от 1 март има нова директива на началника на пандиза, за по-строг надзор по време на превозване на арестувани. Той подрежда да се конвоират арестувани с колан и белезници на ръцете и краката.

„ Не може да участва надзорник, в случай че лекарят не каже, че го е боязън от арестувания. Това става по разпореждане на началника на пандиза “, продължи Марковски. Той разкри, че към този момент има заведено дело в Страсбург за нарушение на човешките права на Десислава Иванчева и увери, че тя ще го завоюва.

„ Жените доста тежко одобряват задържане. Стресът за тях е голям. В този случай е придружено с тежки хронични болести. Дори доживотно наказаните не се оковават по този начин Това е корист с права “, акцентира той. „ Срещу нея се прави мъчение и оскърбление, тъй като Иванчева е жертва на една груба правосъдна неточност. Тя е жертва на неправилно прокурорско обвиняване “, сподели Марковски.

„ Това, което наблюдавахме през вчерашния ден е погрешно и е в нарушаване на закона “, добави Бобгалов. „ Всеки от арестуваните лица сега се охранява по този метод. Задържаните са към 1000 и могат да заведат каузи и да ги завоюват “, предизвести специалистът. Той позволи, че не е изключено това оковаване на арестувани да се дължи на обстоятелството, че надзирателите не се усещат сигурни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР