По случай Световния ден на бежанците, който беше по-рано тази

...
По случай Световния ден на бежанците, който беше по-рано тази
Коментари Харесай

Футболен турнир по случай Световния ден на бежанците

По случай Световния ден на бежанците, който беше по-рано тази седмица, Българският червен кръст и Върховният комисариат за бежанци към Организация на обединените нации провеждат футболен шампионат през днешния ден. С него се цели приобщаване на другите мигрантски общности в България, което дава отговор на мотото на шампионата " Дом надалеч от вкъщи ".

Футболният шампионат се провежда всяка година с разнообразни представители на бежанските и мигрантски общности у нас. Тази година образуваните тимове бяха от Украйна, Сирия и Афганистан.

" И се надявам, че днешното съревнование ще сътвори по този начин един същински дух на другарство, тъй като ние сме съпричастни със ориста на бежанците въобще и в частност в България. Ние сме напълно отдадени на това да създадем нужното те са де усещат добре пристигнали в България ", съобщи доктор Надежда Тодорвска, зам.-генерален шеф на БЧК.

Приобщаването на бежанците е главната концепция зад организирането на шампионата.

" Невероятно е по какъв начин разнообразни хора, разнообразни бежанци съумяват да се съберат на едно място без да приказват един език, без да се схващат и да са от разнообразни националности. Но все пак, те работят дружно, играят в един тим ", сподели Мохадес Мирзае, комисариат за бежанците към Организация на обединените нации.

Турнирът " Дом надалеч от вкъщи " цели да сътвори нов дом и мирна среда на тези, на които им се е наложило да избягат от родината си.

" Всеки един от нас може да протегне ръка, с цел да имаме сътрудници бежанци, децата да могат да са в учебно заведение, да ги одобряваме в нашите общности и да сме положителни съседи " сподели Борис Чеширков, комисариат за бежанците към Организация на обединените нации.

Освен футболния шампионат, предстоят още приобщаващи бежанците събития, описват уредниците.

Репортер: Ерика Шаумян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР