По случай празника Пасха израелски министър официално поиска от специалния

...
По случай празника Пасха израелски министър официално поиска от специалния
Коментари Харесай

Израелски министър иска от координатора на ООН да осигури маца и вино за заложниците в Газа

По случай празника Пасха израелски министър публично изиска от специфичния координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток да обезпечи маца и вино за заложниците, държани от " Хамас " в Газа, съобщи израелската новинарска организация ТПС.

" За страдание не всички поданици на Израел ще могат да отпразнуват празничната вечеря съгласно традицията на своите предшественици ", написа министърът по въпросите на Йерусалим и еврейската традиция Меир Поруш в писмо до специфичния координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток Тор Венесланд.

" 133-ма от нашите братя и сестри не са с нас, а са в плен на терористичната организация " Хамас ", която ги държи срещу волята им след убийственото нахлуване на 7 октомври 2023 година. "

Доставянето на маца и вино на заложниците ще даде опция " да отпразнуват празника даже алегорично, с упованието, че това ще ги окуражи духовно и ще им разреши да устоят на сложното си състояние до скорошното им освобождение ", добавя в писмото Поруш.

Седмичният празник Пасха, който стартира в понеделник вечерта, е отдаден на излизането на евреите от египетско иго. Библията отбелязва, че изкуплението е станало толкоз бързо, че хлябът, който евреите са изпекли за пътуването си, не е имал време да втаса. В памет на това събитие евреите ядат маца - самун без мая. Съществува и заповед да се изпият четири чаши вино или гроздов сок по време на празничната вечеря.

В писмото също по този начин министърът отбелязва, че " това е главно филантропично условие ".

Тази информация се популяризира по съглашение сред Българска телеграфна агенция и ТПС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР