По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските

...
По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските
Коментари Харесай

Тържествена проверка – заря се проведе пред Катедралния храм във Варна

 По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските сили участваха в разнообразни мероприятия във Варненския и Бургаски гарнизони.

На 02 март 2021 година на централният площад в град Провадия се организира Тържествена инспекция – заря с присъединяване на ВВМУ " Н.Й.Вапцаров " и Представителния духов оркестър на Военноморски сили.

Строят на представителните елементи и на почетния часовой беше признат от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

На 03 март 2021 година в град Варна на площад " Независимост " почетен часовой от ВВМУ " Н.Й.Вапцаров " и Представителният духов оркестър на Военноморски сили, взаимно с Община Варна, участваха в гала по издигане на националното знаме.

Строят беше признат от командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов.

След привършване на церемонията на паметника на граф Игнатиев, Паметника на починалите украински войни, Паметника на починалите съветски войни и на " Мемориала  на  загиналите  за  свободата  на България съветски войни “ в кв. " Владислав Варненчик " бяха положени венци и цветя.

Вечерта на площад " Св. Св. Кирил и Методий " се организира Тържествена инспекция – заря с присъединяване на военнослужещи от в.ф. 54950, 26800, 36940 и 38010 от Военноморски сили, Представителния духов оркестър на Военноморски сили и ВВМУ " Н.Й.Вапцаров ".

Строят на представителните елементи беше признат от началника на Щаба на Военноморските сили капитан І сан Камен Кукуров.

В град Добрич пред паметника на хан Аспарух се организира гала по издигане на националното знаме и боен обред по поднасяне на венци и цветя на Костницата на починалите съветски войни в Освободителната война с присъединяване на военнослужещи от в.ф. 54950 на Военноморски сили.

Строя на почетния часовой бе признат от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

В град Дългопол се организира Тържествена инспекция – заря пред Паметника на починалите войни с присъединяване на военнослужещи от в.ф. 22580.

Строят на представителните елементи беше признат от командира в.ф. 22580 капитан ІІ сан Герман Славов.

В град Бургас пред постройката на общината представителни елементи от Бургаски гарнизон (военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби, в.ф. 48940 от Съвместното командване на силите, в.ф. 26720 и 26600 от Военновъздушните сили), взаимно с Община Бургас и Българската православна черква, участваха в гала по издигане на националното знаме. След което бяха положени венци и цветя пред паметника на Руските освободители.

Строят на представителните елементи и на почетния часовой бяха признати от командира на Флотилията флотилен адмирал Велко Велков.

В град Созопол се организира гала по издигане на националното знаме на амфитеатър " Аполония " и боен обред за полагане на венци и цветя на Арката с паметните плочи на починалите във войните от град Созопол с присъединяване на представителна част от в.ф. 54950.

Строят бе признат от командира на Пункт за базиране Бургас капитан І сан Дарин Попов.

В град Черноморец военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби участваха в гала по издигане на националното знаме и във боен обред за полагане на венци и цветя пред " Паметника на починалите във войните от град Черноморец ".

Строят бе признат от командира на Пункт за базиране Бургас капитан І сан Дарин Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР